Συνταγές
Πολύ αγαπημένο ιμαμ μπαιλντί με λευκές μελιτζάνες – γίνεται μελωμένο και πεντανόστιμο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από ” Εύα Βλάχου- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα κοτσάνια, πλένουμε και χαράζουμε τις μελιτζάνες στο εσωτερικό τους.Βάζουμε αλάτι & λάδι, ψήνουμε για 20′-30′ μέχρι να μαλακώσουν.
Ταυτόχρονα κάνουμε τη γέμιση:
σωταρουμε σε λάδι 3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα,σκόρδο,3 ωριμες ντομάτες τριμμένες, μαϊντανό,1κσ.πελτέ,αλάτι,πιπέρι.
Βράζουμε μέχρι να φύγουν τα υγρά τους.
Γεμίζουμε τις μελιτζάνες και με λίγη που περίσσεψε γέμισα 2 μικρές πιπεριές Φλωρίνης.
Ψήνουμε για 40′ περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα.Βάζουμε κασέρι σε φέτες,αφού κλείσω το φούρνο. Λιώνουν με τη ζέστη που έχει ήδη
Νόστιμη συνταγή από ” Εύα Βλάχου- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Και επειδή είναι πάντα πολύ ωραίο να ανακαλύπτεις νόστιμες συνταγές, ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις την παρακάτω, η οποία υπόσχεται ότι θα σας ξετρελάνει.
Ιμαμ για σήμερα…. φαγητό νόστιμο και αγαπημένο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αννα Κασσανδρεια -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες σταυρωτά και τις χαράζουμε από τη μία πλευρά και μετά τις τηγανίζουμε. Τα στρώνουμε σε ταψί και ετοιμάζουμε τα κρεμμύδια.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες μαζί με σκόρδο και τα αχνίζουμε με λίγο νερό για να φύγει η πικρίλα. Στραγγίζουμε το νερό και μετά το τσιγαρίζουμε κανονικά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε ντομάτα τριμμένη αλάτι πιπέρι και Μαϊντανό και αφήνουμε να δέσει. Μετά γεμίζουμε τις μελιτζάνες και τα βάζουμε στο φούρνο να μαγειρευτούν.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αννα Κασσανδρεια -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”