Συνταγές
Πανεύκολο προφιτερόλ με κρουασάν ..ότι πρέπει για το απογευματάκι!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την κρεμα:
5 φλιτζανια γαλα φρεσκο, 3 αυγα, 1 φλιτζανι ζαχαρη, 3 κουταλιες κακαο, 2 κουταλιες μερεντα, 1/4του φλιτζανιου κορν φλαουρ,λιγο λικερ κακαο η καφε
Βαζουμε ολα τα υλικα σε κατσαρολα και βραζουμε ,ανακατευοντας συνεχως, μεχρι να πηξει ελαφρα η κρεμα
Κοβουμε σε μικρα κομματια τρια κρουσαν γεμιστα με σοκολατα
Σε ποτηρακια βαζουμε τεσσερα κομματακια κρουασαν και σκεπαζουμε με κρεμα.
Μολις κρυωσουν τα γαρνιρουμε με σαντιγι η φλουδες σοκολατας η τρουφα
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις..
Έτοιμο και το προφιτερόλ για το γιορτινό τραπέζι!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Maria Ntavou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 λίτρο γάλα σοκολατούχο
3 κ.σ. κακάο
6 κ.σ. κορν φλαουρ
1 κουταλιά βιτάμ ή βούτυρο
1 ποτήρι ζάχαρη
25gr κουβερτούρα γάλακτος
4 κουτιά μικρά κρουασανάκια μιλφειγ
2 κρέμες στιγμής μιλφειγ
1.200 γάλα φρέσκο ( όσο γράφουν οι κρέμες)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στη κατσαρόλα το γάλα ( όχι όλο κρατάμε λίγο), τη ζάχαρη και την κουβερτούρα. Στο γάλα που κρατήσαμε ανακατεύουμε το κορν φλαουρ και το κακάο. Μόλις πάρουν βράση τα υλικά της κατσαρόλας ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το κορν φλαουρ και ανακατεύουμε πολύ γρηγορά για να μην σβολιάσει
Μόλις πήξει αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Την αφήνουμε να κρυώσει. Ετοιμάζουμε την κρεμά μιλφειγ. Φτιάχνουμε τις στρώσεις όπως θέλουμε.
2 στρώσεις κρεμά, 2 σοκολάτα και 3 κρουασανάκια
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Maria Ntavou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”