Συνταγές
Ο απόλυτος κορμός μόκα με μαρμελάδα βερίκοκο …
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Olha Pazyuk – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
6 αυγά
75γρ ζάχαρη
55γρ σπορέλαιο
75γρ γάλα
90γρ αλεύρι
10γρ κακαο
4γρ καφέ στιγμιαίας
25γρ ζεστό νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε πάρα πολύ καλά αυγά με τη ζάχαρη περίπου 15 λεπτά . Μετά προσθέτουμε σπορέλαιο, μισο αλεύρι, μισο γάλα, και μετά το υπόλοιπο αλεύρι και γάλα ανακατεύοντας κάθε φορά πολύ προσεκτικά με απαλές κίνησες.
Ζυγίζουμε 180γρ από μίγμα και ανακατευουμε με κακαο-καφέ διαλειμμενο στο ζεστό νερό.
Αδειάζουμε στην φόρμα λευκό μίγμα και από πάνω μετά καφέ. Με το δάχτυλο κάνουμε ζικζακ για να βγει σχήμα μωσαϊκό .
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς περίπου 15 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από Olha Pazyuk – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για πανεύκολο κορμό μωσαϊκό για κάθε περίσταση.
Η Συνταγή είναι της κ. Σοφία Γκογκόση – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”.
ΥΛΙΚΑ
250 γρ βούτυρο
1 ζαχαρούχο
5_6 κουταλιές κακάο
1 πακέτο μπισκότα γεμιστά (εγώ έβαλα φράουλα)
1πακέτο πτι μπερ
Λίγα καρύδια (προερετικά)
2_3 κουταλιές της σούπας κονιάκ ή λικέρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ’ένα μπολ σπάμε τα μπισκότα.Τα καταβρέχουμε με το κονιάκ
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με το Ζαχαρούλα να αφρατέψουν ρίχνουμε το κακάο κουταλιά κουταλιά.Ρίχνουμε το μείγμα στα μπισκότα.
Ανακατέβουμε και το βάζουμε όλο μαζί σε μία φόρμα μακρόστενη που έχουμε στρώσει μέσα μεμβράνη. Το βάζουμε στο ψυγείο για 3_4 ώρες να παγώσει
Για την επικάλυψη
200 γρ κουβερτούρα
100 ml γάλα
Λίγη λευκή σοκολάτα
Η Συνταγή είναι της κ. Σοφία Γκογκόση – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”.