Γλυκα
Η πιο εύκολη συνταγή για πανεύκολο νηστίσιμο γλυκό ψυγείου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Ψάχνεις ένα γρήγορο και κάπως ελαφρύ γλυκο; Δεν ξέρεις ποιο είναι αυτό; Νηστίσιμο γλυκό ψυγείου!!! – τώρα έμαθες!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Pastry Designs
Υλικά
φρυγανιές
σιρόπι
1 λίτρο γάλα καρύδας στη χάρτινη συσκευασία
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. κορν φλάορ
2 βανιλίνες
κανέλα
Για το σιρόπι ζάχαρης
150 γρ. νερό με 150 γρ. ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή μας, φτιάχνοντας πρώτα το σιρόπι ζάχαρης. Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι 150 γρ. νερό με 150 γρ. ζάχαρης, ανακατεύοντας λίγο έως ότου η ζάχαρι να διαλυθεί καλά.
Στη συνέχεια, βάζουμε μία φόρμα τετράγωνου σχήματος και διαστάσεων 15Χ25 εκατοστών στο τραπέζι και αφού βουτήξουμε τις φρυγανιές στο σιρόπι, τις βάζουμε στη φόρμα δημιουργώντας έτσι μία στρώση.
Το επόμενο βήμα είναι να βάλουμε ένα κατσαρολάκι ή άλλο σκεύος στο μάτι της κουζίνας για να ζεσταθεί. Αδειάζουμε σε αυτό το γάλα της καρύδας, την ζάχαρι και το κορν φλάουερ. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά με το αναδευτήρι έως ότου να πάρει βράση οπότε και το βγάζουμε από την κουζίνα.
Προσθέτουμε τώρα τις βανιλίνες και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα.
Αυτό το μίγμα, το αδειάζουμε στη φόρμα με τις σιροπιασμένες φρυγανιές και το στρώνουμε καλά με μία σπάτουλα.
Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες ώστε να παγώσουν καλά τα υλικά.
Μετά από αυτό το χρόνο στο ψυγείο, βγάζουμε τη φόρμα και πασπαλίζουμε το γλυκό με ινδοκάρυδο ή με κανέλα, και το γλυκό μας είναι έτοιμο να το απολαύσετε.
Δες αναλυτικά όλα τα βήματα στο παρακάτω βίντεο.
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι για να δεις κιάλλες νόστιμες συνταγές για “νηστίσιμο γλυκό ψυγείου”.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Pastry Designs