Συνταγές
μύρισε ο κόσμος κανέλα και γαρύφαλλο – να πάνε όλα καλά, με υγεία..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Litsa Kokkoni– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
2/3 κούπας ελαιόλαδο
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα ενός πορτοκαλιου
3 κούπες αλεύρι κόκκινη φαρινα που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι κανέλα
1/3 κουταλάκι γαρύφαλλο
1/2 κούπας καρύδια χοντροκομμενα
1/2 κούπας σταφίδες ξανθές
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την κανέλα και το γαρύφαλλο
Σε άλλη λεκάνη ρίχνουμε τα υγρά υλικά τη ζάχαρη και τη σόδα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν, έχουμε πλύνει τις σταφίδες τις βάζουμε σε ένα μικρό μπολακι και τους ρίχνουμε αλεύρι, ανακατεύουμε να πάρουν καλά όλες και τις περνάμε από ένα μικρό σουρωτηρακι να φύγει το περίσσιο.
Ρίχνουμε στα υγρά το αλεύρι ανακατεύοντας, όταν αφομοιωθει όλο ρίχνουμε τα καρύδια και τις σταφίδες, ανακατεύουμε προσεχτικά για να μην μας πάνε στον πάτο ρίχνουμε σε λαδωμένο και αλευρωμενο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου για 55 περίπου λεπτά.
Θα την πάω αύριο το πρωί στον Άγιο Φανούριο να διαβαστεί και να μοιραστεί.
Η Συνταγή είναι από κ. Litsa Kokkoni– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.