Συνταγές
Μπιφτέκια κοτόπουλο γεμιστά με τυρι γκούντα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από “Pellumbesha Lumi – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
κιμά από 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο(το φτιάχνω και στο μίξερ)
8 μπαστούνακια τυρί της επιλογής μας
1 μεγάλο κρεμμύδι, 1 καρότο,
2 κρεμμύδια φρέσκο, 2 σκελίδες σκόρδο, 1κγ τζίντζερ, όλα ψιλοκομμένα, 1κσ ξύδι,
5 φέτες ψωμί για τοστ, αλεσμένο
1 μεγάλο αυγό, αλάτι πιπέρι,
λίγο δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
λίγο ρίγανη , λίγο θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο μαϊντανό, ένα κύβο κοτόπουλο και 50 γρ βούτυρο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το καρότο, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθούν αλλά χωρίς να πάρουν χρώμα, για 2΄ λεπτά περίπου. Βγάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Αναμειγνύουμε το μείγμα των κρεμμυδιών με τα υπόλοιπα υλικά, αλατίζουμε και ζυμώνουμε καλά.
Πλάθουμε μπιφτέκια των 200 γρ, βάζουμε στην μέση το τυρί. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό σχαρο τηγάνο σε δυνατή φωτιά, αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μπιφτέκια μέχρι να πάρουν ένα καστανό χρώμα και από τις 2 πλευρές.
Τοποθετούμε τα μπιφτέκια πάνω σε λαδόκολλα στο σκεύος ψησίματος. Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, 2κσ ζεστό νερό και το κύβο, ανακατεύουμε. Με ένα κουτάλι βάζουμε από το μίγμα πάνω σε κάθε μπιφτέκι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 15΄λεπτά περίπου, ώστε να κρατηθούν ζουμερά.
Συνοδεύουμε με ότι θέλουμε, εγώ σήμερα έφτιαξα πουρέ πατάτα και γλυκοπατάτα που της φτιάχνω μόνο με λίγο κρέμα γάλακτος, βούτυρο και μοσχοκάρυδο, στην πατάτα έβαλα και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Τους περιχύνουμε με την σάλτσα που έχει μείνει στο σκεύος ψησίματος
Νόστιμη συνταγή από “Pellumbesha Lumi – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”