Γλυκα
Μπισκότα βουτύρου με φουντούκια – καλή σας απόλαυση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
2 – 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμενο (περίπου)
200 γρ. βούτυρο φρέσκο αγελαδινό ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. Φυτίνη η spray
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
100 γρ. Φουντούκια καβουρδισμενα και αλεσμένα
Επιπλέον κουβερτούρα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170’C βαθμούς στον αέρα.
Χτυπάμε τα βούτυρα στο μίξερ για 5′ λεπτά μέχρι να γίνουν κρέμα, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, τις βανίλιες και συνεχίζουμε να χτυπάμε για 2 λεπτά ακόμα. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε μέσα στο μπολ τα φουντούκια και ανακατεύουμε απαλά με μια μαριζ. Ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο μέχρι να έχουμε ενα μείγμα που να πλάθετε.
Σε λαμαρίνα στρώνουμε χαρτί ψησίματος.
Παίρνουμε το μείγμα απλώνουμε στον πάγκο και με τον πλάστη ανοίγουμε φύλλο πάχους 1-2 εκατοστών.
Με ένα φλιτζάνι ελληνικού καφέ βγάζουμε μισοφέγγαρα. Τοποθετούμε στη λαμαρίνα και ψήνουμε για 12′-15′ λεπτά.
Όταν κρυώσουν τα περνάμε από τη λιωμένη κουβερτούρα αφού ρίξουμε λίγο βούτυρο να γυαλίσει η κουβερτούρα.
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για να φτιάξετε αυτά τα υπέροχα, λαχταριστά μπισκότα βουτύρου και θα με θυμηθείτε – λιώνουν στο στόμα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Συνταγές της Κυριακής”
ΥΛΙΚΆ
1 1/2 κούπας βούτυρο μαργαρίνη
3/4 κούπας ζάχαρη
1 βανίλια
1/2 κουταλάκι αλάτι
2 κροκαδια αυγών
2 κουταλιές σούπας κονιάκ
5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μπέικιν πάουντερ
Μαρμελάδα αρεσκείας σάς
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι, να αφρατέψει.
Συνεχίζουμε το χτύπημα ρίχνουμε ένα – ένα τα κροκαδια και στη συνέχεια το κονιάκ λίγο λίγο.
Ρίχνουμε κατόπιν το αλεύρι με το μπέικιν σε δόσεις και ζυμώνουμε σε ζύμη μαλακιά να μη κολλάει στα δάχτυλα (προσοχή δεν πρέπει να το παραζυμωσετε).
Ανοίγουμε τη ζύμη μπισκότου σε φύλλο πάχος 3 χιλιοστά.
Κόβουμε με στρογγυλό κουπ-πατ σε μπισκότα με διάμετρο 6 εκατοστά.
Από το 1/3 των μπισκότων χρησιμοποιώντας μικρότερα κουπ-πατ, αφαιρούμε από το κέντρο τα αστεράκια αραδιάσουμε όλα σε λαδόκολλα στρωμένη σε λαμαρίνα του φούρνου, ψήνουμε για 10-15 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα του φούρνου μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
Όταν κρυώσουν εντελώς αλείφουμε τα ολόκληρα μπισκότα με μαρμελάδα και κολλάμε επάνω το άλλο με το άνοιγμα στο κέντρο.. τα κοσκινίζουμε με άχνη και…
τέλος τα διατηρούμε σε κουτί μπισκότων.
Διατηρούνται δύο εβδομάδες.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Συνταγές της Κυριακής”