Συνταγές
Ένα φαγητό λουκούμι όλο νοστιμιά! ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΨΗΤΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 μιση κιλό Μοσχαράκι
5 σκελίδες Σκόρδο
1 ποτήρι Κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
Φύλλα Δάφνης
Δενδρολίβανο
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε, στραγγίζουμε και αλατοπιπερώνουμε το κρέας.
Σε κατσαρόλα που μπαίνει και στο φούρνο (ή το μεταφέρουμε σε γάστρα αφού σωταριστεί) σωτάρουμε το κρέας με το λάδι μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Ρίχνουμε το σκόρδο ολόκληρες τις σκελίδες και σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τη δάφνη, το δενδρολίβανο ένα ποτήρι νερό, κλείνουμε με το καπάκι
το βάζουμε στο φούρνο στους 210 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ψηθεί και να μαλακώσει το κρέας, εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νεράκι.
Αφού γίνει το κρέας το βγάζω από την γάστρα σουρώνω τη σάλτσα και την δένω με κορν φλάουρ. (Σήμερα δεν την έδεσα )
Συνόδευσα με πατάτες Φούρνου.
Θα θέλατε να δοκιμάσετε αυτήν τη συνταγή σήμερα;
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση από αυτό.
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.