Συνταγές
Μοσχαράκι μπουργκινιόν χωρίς μανιτάρια και μπέικον στη χύτρα ταχύτητας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά:
1 κιλό βοδινό (ποντίκι είναι το κομμάτι που έχει ζελέ) η ακόμα καλύτερα μοσχαρίσιος
6 κ.σ. ελαιόλαδο
2-3 κ.σ βούτυρο φρέσκο ανάλατο
2 σκελίδες σκόρδο κομμένο
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
αλάτι
πιπέρι
1 γεμάτη κ.σ κορν φλαουρ λιωμένο μέσα σε 1/2 ποτήρι νερό
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
Λίγο κρασί κόκκινο
500 γρ. νερό
400 γρ. ντομάτα κονκασέ (με κομματάκια ντομάτας)
1 κύβο κότας
5 κ σ κρέμα γάλακτος
2 φύλλα δάφνης
Για το σερβίρισμα:
Πουρέ πατάτας
Κολοκυθάκια και καρότα βρασμένα
Μαϊντανός
Αβοκάντο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τοποθετούμε τη χύτρα ταχύτητας σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Ρίχνουμε το κρέας, αφού το πλένουμε και το στεγνώσουμε με χαρτί κουζίνας. Σοτάρουμε καλά και προσθέτουμε το κρεμμύδι χονδροκομμένο, το σκόρδο, τη δάφνη, σοτάρουμε και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι.
Προσθέτουμε το πελτέ, το κρασί, το νερό, την ντομάτα κονκασέ, τον κύβο και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε να πάρουν βραση, κλείνουμε τη χύτρα με το καπάκι και ρυθμίζουμε και μόλις ανέβει η βαλβίδα χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και ψήνουμε για 27-28 λεπτά. Όταν κρυώσει η χύτρα ανοίγουμε το καπάκι και προσθέτουμε το νερό με το κορν φλαουρ.
Βάζουμε με ανοιχτό καπάκι τώρα ξανά στη φωτιά να χυλώσει η σάλτσα. Προσθέτουμε και 5 κ.σ κρέμα γάλακτος. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Νόστιμη συνταγή από “Helena’s Greek cooking”
Δοκίμασε άλλη μια εξαιρετική συνταγή για λατρεμένο μοσχαράκι γιουβετσάκι νοστιμότατο
Η Συνταγή είναι από κ. Sophia Gazi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχάρι
1 χυμό ντομάτας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ξυλάκι κανέλας
3 κόκκοι μπαχάρι
1/2 ποτηράκι κρασί
Αλατοπίπερο
1 πακέτο κριθαράκι μεσαίο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή μας, τσιγαρίζοντας το μοσχάρι σε ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι και σβήνουμε με το κρασί.
Στην πορεία, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κριθαράκι και αφήνουμε να βράσει.
Μόλις είναι έτοιμο το κρέας, σουρώνουμε το ζουμί, ενώ προσθέτουμε καυτό νερό κι άλλο αλάτι και βράζουμε εκεί μέσα το κριθαράκι.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο! Από τις πιο απλές και εύκολες συνταγές για μοσχαράκι γιουβέτσι.
Καλή επιτυχία!
Η Συνταγή είναι από κ. Sophia Gazi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.