Chk
Ζουμερό μοσχαράκι με πατάτες στη κατσαρόλα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Απίθανο πιάτο μοσχαράκι με πατάτες, μαγειρεμένα στην κατσαρόλα! Πολύ εύκολη συνταγή και ότι πρέπει για το κυριακάτικο τραπέζι!
Υλικά
1 κιλό μοσχάρι
2 κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
400 γρ. ντομάτα τριμμένη
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 λίτρο ζωμό κρέατος ή ένα λίτρο νερό
1 κουταλάκι θυμάρι
1 κουταλάκι δεντρολίβανο
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι
2 πατάτες
Εκτέλεση
Αρχικά, κόβουμε το μοσχαράκι σε κομματάκια. Έπειτα, βάζουμε μία κατσαρόλα στην κουζίνα και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Αφού κάψει το λάδι, ρίχνουμε το μοσχαράκι και το αφήνουμε να τσιγαριστεί καλά από όλες τις πλευρές για περίπου 2 λεπτά.
Βγάζουμε το κρέας σε ένα πιάτο και ρίχνουμε μέσα στο καυτό λάδι τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε να μαλακώσουν περίπου 10 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη ψιλοκομμένη ντομάτα και ανακατεύουμε καλά. Βράζουμε τη σάλτσα περίπου 10 λεπτά μέχρι να σωθούν τα υγρά της ντομάτας.
Επόμενο βήμα είναι να προσθέσουμε στη σάλτσα το θυμάρι, το δεντρολίβανο και το κρασί. Συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.
Ρίχνουμε στη σάλτσα το κρέας. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το ζωμό. Βράζουμε με σκεπασμένη τη κατσαρόλα για περίπου 45 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Συνεχίζουμε με τις πατάτες, τις οποίες τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε στο ίδιο μέγεθος με το κρέας. Τις ρίχνουμε στο κρέας και βράζουμε μαζί για περίπου 20 λεπτά με σκεπασμένο σκεύος.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Δες την συνταγή στο βίντεο εδώ.
Εδώ θα βρεις μερικές ακόμα συνταγές με μοσχαράκι!