Συνταγές
Μια εύκολη τιραμισού χωρίς αυγά στο πι και φι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
24 σαβουαγιαρ
500 γρ. Μασκαρπόνε
6 κ.σ ζαχαρούχο νουνού
Μισή κούπα κρύα κρέμα γάλακτος με όλα τα λιπαρά
Πραλινα φουντουκιου
Φράουλες
Μια κούπα χλιαρό νέρο με μια κ.σούπας νες καφέ ανακατεύουμε καλά.
Επιπλέον σαντιγή για διακόσμηση, λίγες Φράουλες, Κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Απλώνουμε 2 μεγάλα φύλλα διαφάνειας σε επιφάνεια. Βουτάμε τα σαβουαγιαρ στον καφέ και βάζουμε 12 σαβουαγιαρ σε μια σειρά και αμέσως από κάτω αλλά 12.
Χτυπάμε Μασκαρπόνε, ζαχαρούχο και κρέμα γάλακτος με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά σε κρέμα. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στα σαβουαγιαρ.
Παίρνουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και βάζουμε πραλινα φουντουκιού. Κάβουμε την άκρη για να βγει η πραλινα σε κοθρο και την βάζουμε στη μέση του γλυκίσματος από την μια άκρη στην άλλη.
Στρώνουμε πάνω στην πραλινα κομμένες στη μέση Φράουλες. Με τη βοήθεια της διαφάνειας σηκώνουμε τα σαβουαγιαρ και από τις δύο πλευρές να σχηματιστεί ένας ρόλος σφιγκοντας τον με την διαφάνεια και τοποθετούμε στο ψυγείο όλο το βράδυ.
Την επομένη βγάζουμε από το ψυγείο ανοίγουμε προσεκτικά την διαφάνεια και με ένα κορνε βγάζουμε ροζέτες σαντιγί στην επιφάνεια και βάζουμε από μισή φράουλα σε κάθε ροζέτα σαντιγής. Πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση από αυτό.
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.