Συνταγές
Μια γρήγορη μηλόπιτα και με λίγα υλικά και με υπέροχη γεύση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΠΑΚΑ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η φόρμα που χρησιμοποιώ είναι σιλικόνης και είναι 26 εκατοστά.
Υλικά
5 μήλα
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1/2 βιτάμ
Λίγο κονιάκ και λίγη κανέλα.
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Καταρχάς προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε φέτες και τα αραδιάζουμε στο ταψί, ρίχνουμε τη ζάχαρη Το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια το κονιάκ και την κανέλα δεν τα ανακατεύουμε, τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
Μην ξεφύγετε στο χρόνο γιατί εγώ σήμερα λίγο παραπάνω τα έψησα και είναι λίγο πιο καραμελωμένο απο όσο θα έπρεπε. Ετοιμάζουμε το χυλό στο τελευταίο δεκάλεπτο του χρόνου που ψήνουμε τα μήλα.
Υλικά για το χυλό
3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι του τσαγιού φαρίνα
Λίγο κονιάκ και λίγο κανέλα
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να ασπρίσουν προσθέτουμε λίγο κονιάκ και λίγο κανέλα αν θέλουμε χτύπημα να αφρατέψει το μείγμα και κοσκινίζουμε το αλεύρι το ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών και με μία σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά. Αφού ψηθούν τα μήλα αδειάζουμε το χυλό πάνω από τα μήλα δεν το ανακατεύουμε το αφήνουμε όπως είναι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 5-6 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο και με προσοχή
Το αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα Δεν περιμένουμε να κρυώσει γιατί θέλουμε το σιρόπι αυτό που έγινε οσο ψήναμε τα μήλα μόνα τους να το απορροφήσει το κέικ. Αν θέλουμε όταν κρυώσει η μηλόπιτα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Η Συνταγή είναι από ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΠΑΚΑ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.