Συνταγές
Ονειρεμένο το φαγάκι – μελιτζάνες με σάλτσα κιμά και τυριά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 κιλό περίπου μελιτζάνες
300 γρ κιμά…(τόσο είχα)
3-4 ντομάτες τριμμένες
1 κ.σ. πελτέ
1 καρότο τριμμένο
1-2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κούπα κρασί
Αλάτι πιπέρι
Κύμινο πάπρικα γλυκιά
Ξύλο κανέλας
2 φύλλα Δάφνη
Τυριά της αρεσκείας μας
Έβαλα ρεγκατο και κεφαλοτύρι
Εκτέλεση :
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και μετά σε χοντρές φέτες… Εμένα οι περισσότερες ήταν μικρές και τις εκοβα στα 4…τις βάζουμε σε νερό με αλάτι για λίγη ώρα, κατόπιν τις ξεπλένουμε και τις στραγγίζουμε καλά με απορροφητικό χαρτί…τις στρώνουμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε στους 220 βαθμούς στον αέρα μέχρι να μαλακώσουν, 30-35 λεπτά.
Σοτάρουμε το κιμά να διαλύσει, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι το σκόρδο τα μπαχαρικά και τον πελτέ συνεχίζοντας το σοτάρισμα…. στην συνέχεια ρίχνουμε το κρασί, κι όταν εξατμιστεί προσθέτουμε το καρότο τη ντομάτα, και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να σωθούν τα υγρά τους.
Όταν είναι όλα έτοιμα βάζουμε τις μελιτζάνες σε μικρότερο ταψί, ( το δικό μου είναι 32δυαρι) περιχύνουμε πάνω τη σάλτσα του κιμά, πασπαλίζουμε τα τυριά και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για ένα νόστιμο μεζεδάκι με Μελιτζάνες !
Η Συνταγή είναι της κ.Tzeni Tsanaktsidou – ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
Καλοκαιρινό μεζεδάκι και όχι μόνο για να το μοιραστείτε με την παρέα σας!
ΥΛΙΚΑ:
4 μελιτζάνες πλυμένες κομμένες ροδέλες,
2 ποτήρια νερού νερό,
3 σκελίδες σκόρδο,
4 ντομάτες πλυμένες και κομμένες ροδέλες,
200 γραμμάρια τριμμένο κεφαλοτύρι,
αλάτι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε σε ένα μπολ το νερό,το αλάτι και τριμμένες της σκελίδες σκόρδο. Τοποθετούμε μέσα τις ροδέλες μελιτζάνας και της αφήνουμε 20 λεπτά.
Στην συνέχεια της τοποθετούμε στην λαδόκολλα, στο ταψί, βάζουμε στην καθεμία τριμμένο κεφαλοτύρι, τοποθετούμε πάνω ροδέλα ντομάτα και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά ανάλογα τον φούρνο!!!!
Η Συνταγή είναι της κ.Tzeni Tsanaktsidou – ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!