Συνταγές
Μία εύκολη Ανάποδη Μηλόπιτα, για το καφεδάκι μας. Από τις αγαπημένες μου συνταγές.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Φτιάξε αυτή την πολύ νόστιμη συνταγή για ανάποδη μηλόπιτα και μόλις τη δοκιμάσεις θα την αποθηκεύσεις. Έγινε από τις αγαπημένες μου.
Υλικά
150 γρ. βούτυρο
5 μήλα
1 κούπα ζάχαρη
½ φλυτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
½ φλυτζάνι σταφίδες
1 κουτ. γλυκού κανέλλα
Για τη Ζύμη
4 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 ½ κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 βανίλια
Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Aνάβουμε το φούρνο στους 180° βαθμούς Κελσίου.
Αρχικά, καθαρίζουμε τα μήλα από τις φλούδες και τα κουκούτσια τους και τα κόβουμε σε ροδέλες.
Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το μισό στο ταψί της κουζίνας μας. Έπειτα, ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο στις ροδέλες μήλου και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη κανέλα. Ανακατεύουμε καλά.
Κατόπιν, σκορπίζουμε την βάση του ταψιού το καρύδι και τις σταφίδες.
Στρώνουμε τις ροδέλες μήλων με το λιωμένο βούτυρο και τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα.
Παράλληλα, χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε τη βανίλια.
Τελειώνοντας προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε στη πολύ χαμηλή ταχύτητα.
Ρίχνουμε τη ζύμη πάνω από τα μήλα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
Τέλος, βγάζουμε τη μηλόπιτα από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει, την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.
Πρόκειται για μία εύκολη και απλή μηλόπιτα αλλά η γεύση της θα σε καταπλήξει ευχάριστα.
Καλή επιτυχία!