Συνταγές
Μία ενδιαφέρουσα συνταγή για χαλβά φούρνου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Andriana Antoniou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
Υλικά:
3 φλυντζανια σιμιγδάλι χοντρό
2 κουταλακια μπεικιν παουτερ
1 κουταλακι κανέλλα
1 φλυντζανι αμυγδαλα χοντροαλεσμένα
1 φλυντζανι σπορελαιο
1 φλυντζανι ζάχαρη
4 αυγά
1 φλυντζανι γάλα
1 Βανίλια
Ξύσμα πορτοκαλιού
Κονιάκ
Για το σιρόπι:
1 1/2 φλυντζανι ζάχαρη
2 1/2 φλυντζανια νερό
1 ξυλάκι κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το βράζουμε για 8′ και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μπωλ βάζουμε το σιμιγδάλι , μπεικιν παουτερ, κανέλα, ξύσμα πορτοκαλιού αμυγδαλα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Στο μιχερ βάζουμε τα αυγά να αφρατεψουν την ζάχαρη το σπορελαιο και κουταλιά κουταλιά το μισό μείγμα από το σιμιγδάλι όλ το γάλα και τέλος το υπόλοιπο σιμιγδάλι.
Το βάζουμε σε ένα Pyrex αλαδωτο και το ψήνουμε στους 170′ για 50′-60′ .
Το κόβουμε αμέσως όπως είναι ζεστό καί τό περιχυνουμε με τό κρύο σιρόπι πρώτα στις ακριες και μετά στο μέσο για να μην μας λασπωσει και ξεφουσκώσει.
Το παρπαλιζουμε με αμυγδαλοψιχα .
(Καρύδια με 1/4 κουταλακι γαρύφαλλο αντί αμυγδαλα )
Η Συνταγή είναι από κ. Andriana Antoniou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.