Συνταγές
Άκρως καλοκαιρινό πιάτο : κολοκυθοκεφτέδες στο φούρνο, με ντοματούλα και μυζήθρα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαρια Ν.Κιτσου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
400-450 gr κολοκύθια (ζυγισμένα τριμμένα και στραγγισμένο)
Λίγο αλάτι
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 μέτριο αυγό
4-5 φρυγανιές τριμμένες
4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Περίπου 50 gr ψιλοκομμένο μαϊντανό
5-6 φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο
100-150 gr τριμμένη κεφαλογραβιέρα
4-5 κουταλιές (περίπου 50 gr) αλεύρι
½ κουταλάκι μπέικιν
½ κουταλάκι πιπέρι
1 κουταλάκι ρίγανη
Τους ψήνω πάνω σε λαδόκολλα, για μισή περίπου ώρα, σε μέτριο φούρνο.
Η Συνταγή είναι από Μαρια Ν.Κιτσου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για υπέροχοι και λαχταριστοί κολοκυθοκεφτέδες – κανείς δεν τρώει μόνο έναν!
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
5 λεπτά κολοκυθάκια τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη και στυμμένα καλά
Μία ντομάτα μεσαία κομμένη κυβάκια και στημένη καλά
1 μεγάλο κρεμμύδι η δυο μέτρια τριμμένα στο τρίφτη
100 γρ τυρί κεφαλοτύρι
Ενα μικρό κομμάτι φέτα
1 αυγό
άνηθο μαϊντανό,δυόσμο ,ρίγανη αλάτι και
4 με 5 κουτ σούπας αλεύρι κίτρινο
Μία κουταλιά της σούπας κοφτη μπέικιν πάουντερ
Λίγο ελαιόλαδο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη τα κολοκυθάκια και τα στύβουμε καλά κόβω την ντομάτα με το χέρι μου σε κύβους και τη στίβουμε καλά τρίβουμε το κρεμμύδι από το χοντρό τρίφτη βάζουμε τα παραπάνω υλικά και ανακατεύουμε όλα μαζί .
τηγανίζουμε σε βαθύ σκεύος και σε καυτό λάδι ρίχνοντας μέσα το μείγμα με δυο κουτάλια της σούπας.
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.