Συνταγές
Ακαταμάχητη νοστιμιά – Λαχταριστοι και πεντανοστιμοι κολοκυθοκεφτέδες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
3 κολοκυθακια που τα έχουμε καθαρίσει και τρίψει με το τρίφτη.Στο στραγγιστηρι με αλάτι για μερικές ώρες να φύγουν τα πολλά υγρά.
Στη συνέχεια τα στιβουμε και βάζουμε 2 αυγά δυόσμο ψιλοκομμένο μαϊντανό ψιλοκομμένο τυρί φέτα λίγο πιπέρι και λίγη ρίγανη αλεύρι και 1 μπέικιν για να φουσκώσουν .
Η αναλογία είναι ανάλογα με την ποσότητα.. θέλουμε να πετύχουμε ένα κολλώδεις μίγμα.
θα το δείτε στο μάτι.
Τηγανιζουμε σε καυτό σπορελαιο στο πετροκαζ σε μέτρια φωτιά
*οι μελιτζάνες μέσα στο σουρωτήρι θα τις βάλετε στο ψυγείο και τις πατάτες να τις τηγανισετε αύριο.
Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για εξαιρετική τάρτα με κολοκύθια – η αγαπημένη μας.
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλο κολοκυθακια
1 μικρό κρεμμύδι
10 φετες μπέικον
1/2 ματσάκι μαιντανο
1 κουπα τυρί κεφαλοτύρι
1 κουπα κρεμα γάλακτος
αλατι πιπερι
3 αυγα
2 κουταλιες φρυγανια
φυλλα κρουστας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
τρίβουμε τα κολοκυθάκια και τ αφηνουμε να στραγγισουν πολυ καλα.Τα σωτάρουμε με λίγο ελαιολαδο για κανα πενταλεπτο και ριχνουμε και το κρεμμύδι.Σε ενα τηγανακι κοβουμε το μπεικον και το βαζουμε να μαραθει χωρίς λαδι.Το αφηνουμε στην ακρη.
Οταν ειναι ετοιμα τα κολοκυθακια κι εχουν πιει τα υγρα ριχνουμε το μπεικον το μαιντανο ανεκατευουμε σε ενα μπωλ αυγα με κρεμα τα ριχνουμε κι αυτα το τυρι και την φρυγανια και δοκιμαζω να δουμε αν χρειαζεται αλατι…γιατι εχουμε ρίξει το τυρι που ειναι αλμυρο.
Λαδώνουμε την ταρτιερα και στρωνω τεσσερα με πεντε φυλλα λαδωνοντας ενδιαμεσα.Ρίχνουμε το μιγμα και ψήνουμε μεχρι να παρει χρωμα
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.