Συνταγές
Κλασσική και αγαπημένη φασολάδα – είναι τόσο λαχταριστή και καλό μαγειρεμένη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
600 γρ Λόπια ( φασολάκια ξερά)
4 Κρεμμύδια
8 καρότα
1 ματσάκι σέλινο
Πελτέ κατά προτίμηση
Αλάτι
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε από το βράδυ τα φασόλια και τα βάζουμε σε νερό.
Μέχρι το πρωί αλλάζουμε το νερό 3-4 φορές εάν μπορούμε.
Τα βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό νερό από την βρύση να βράσουν 7-8 λεπτά, κλείνουμε την φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι της κουζίνας έτσι όπως είναι ζεστό για να φουσκώσουν.
Τα αφήνουμε μία ώρα, κατόπιν αδειάζουμε το νερό που έχουν και προσθέτουμε καινούργιο ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσουν καλά.
Στα 20 λεπτά περίπου εξαρτάται από το πόσο βραστερα είναι τα φασόλια ρίχνουμε τα κρεμμύδια κομμένα να βράσουν και να μαλακώσουν και αυτά, μετά από λίγη ώρα προσθέτουμε τα καρότα, το σέλινο, τον πελτε και αφήνουμε να βράσουν και να χυλωσουν.
Λίγο πριν να σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε αλάτι και λάδι όσο προτιμάει ο καθένας, συνοδευσαμε με τουρσί και ελιές
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Δες ακόμη μία εξαιρετική συνταγή για θαυμάσια φασολάδα, τέλεια χυλωμένη και σίγουρα νοστιμότατη..
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αναστασια Βλαχου- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
500γρ φασόλια μέτρια
3/4 της φλυτζάνας ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
5 μικρά καρότα
1/2 ματσάκι σέλινο
1 ντομάτα ώριμη
2 κ.σ. πελτέ
1 φλούδα μικρή από πορτοκάλι (τις έχω αποξήρανει…και τις έχω σε βάζο)
Μπορείτε όμως και με φρέσκια φλούδα
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα φασόλια μας από τη προηγούμενη μέρα για τουλάχιστον 12 ώρες. Στη συνέχεια τα πλένουμε 3 φορές και τα βάζουμε στη κατσαρόλα με νερό ώστε να τα σκεπάζει. Μόλις πάρουν βράσει τα ξαφρίσουμε και τα βράζουμε για 5′.
Τα σουρώνουμε και προσθέτουμε καυτό, νερό,το κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια, το σέλινο ψιλοκομμένο, τα καρότα κομμένα σε ροδέλες, το λάδι, τη τριμμένη ντομάτα, τις 2 κ.σ πελτέ τη μικρή φλούδα απο το πορτοκάλι και το πιπέρι .
Το αλάτι το προσθέτουμε όταν ανοίξουμε τη χύτρα μας για να μη σφίξουν τα φασόλια μας. Τα μαγειρεύουμε στη χύτρα για 20-25′.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αναστασια Βλαχου- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”