Συνταγές
Καταπληκτικός Χαλβάς Φαρσάλων – καλοφτιαγμένος και λαχταριστός
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ioanna Koulouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 κούπες νισεστέ ,4 κούπες νερό,4 κούπες ζάχαρη,4κουταλιες τής σούπας χυμό λεμονιού,1 κούπα ηλιέλαιο ή βούτυρο ,εγώ έβαλα βούτυρο τούτη τη φορά ,λίγα αμύγδαλα και λίγη ζάχαρη για πασπαλισμα του χαλβά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη βάζουμε το νερό με το νισεστέ και το ανακατεύουμε αρκετά καλά σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού ανακατεύουμε και περιμένουμε να σκουρύνει η καραμέλα
στη συνέχεια ρίχνουμε το βούτυρο ή ηλιέλαιο ανακατεύουμε αρκετά καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε το νισεστέ με το νερό με γρήγορες κινήσεις ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και θα είναι έτοιμο όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας
τότε βάζουμε και λίγα αμύγδαλα μέσα στο μείγμα το βάζουμε σε ένα ταψάκι και με ένα βρεγμένο κουτάλι το στρώνουμε ρίχνουμε λίγη ζάχαρη πασπαλισμενη από πάνω στο γκριλ στο φούρνο μέχρι να ροδισει λίγο η ζάχαρη περίπου 5′-9′
Η Συνταγή είναι από Ioanna Koulouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για υπέροχο αρωματικό χαλβά, γευστικότατος με πολύ ωραία παρουσίαση – με αλεύρι όχι με σιμιγδάλι
Η Συνταγή είναι από κ. Tatjana Mico– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 κούπες του νεστκαφέ αλεύρι γοχ
1 φλιτζάνι λαδι
100γρ βιταμ η βουτερο αγελαδινό
1/2 κούπα καρδιά
1 φιλτζανι φιστίκια για το τέλος
1 κουτάλι μίγμα κανέλα και γαριφαλο
Για σιρόπι
3 κούπες νερό
1.1/2 κούπα ζάχαρη
Φλούδα του 1 λεμονι & 1 πορτοκαλί
2 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα ετοίμαζουμε το σιρόπι τα βραζουμε όλα τα υλικά μαζί για λίγα λεπτά μέχρι να λιώσει το ζάχαρη μετά σε μια κατσαρόλα βαζουμε το λάδι και το βούτυρο και το αλεύρι μέχρι να πάρει λίγο χρυσάφι χρώμα
ριχνουμε τα καρυδιά και στο τέλος το σιρόπι και τα ανακατεύουμε καλά με την ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει το μίγμα να ξεκολλήσει εύκολα από την κατσαρόλα να έχει ψήθηκε καλα το βγάζουμε από την φωτιά να κρυώσει λίγο και με 2 κουταλια φτιαξουμε το σχέδιο το πασπαλίζουμε με τα φιστίκια στο τέλος
Η Συνταγή είναι από κ. Tatjana Mico– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.