Συνταγές
ΙΤΑΛΙΚΟ ΡΟΛΟ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ – Ό,τι πρέπει για το καφεδάκι μας και για να ξοδέψουμε τις μαρμελάδες που έχουμε στο ντουλάπι μας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Λιζα Σαραντιδου -Χρυσές Συνταγές”
Γίνεται όνειρο και με νουτέλα!Διατηρείται πολλές μέρες φρέσκο!Με απλά υλικά και με λαδάκι.
Υπέροχο, εμφανίσιμο, πεντανόστιμο, εύκολο γλυκάκι
ΥΛΙΚΑ
(Αυτή η δόση βγάζει 1 ρολό, που κόβεται σε 13 φετούλες.Μπορείτε να τη διπλασιάσετε)
• 300 γρ. αλεύρι
• 100 ML ελαιόλαδο και σπορέλαιο- μισό/μισό
• 100 ML ζάχαρη
• 20-50 ML γάλα ή νερό
• ξύσμα ενός λεμονιού
• 1 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
• 1 φακελάκι βανιλίνης ή 1 κ.γλ. υγρή βανίλια
• 1 αυγό
• 1 κρόκο
· 1 πρέζα αλάτι
· 150 ML ψιλοκομμένα καρύδια
· μαρμελάδα (έβαλα βερύκκοκο) ή νουτέλα!!
· ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατέψτε το αλεύρι με μπέϊκινγκ, βανίλια και αλάτι και κοσκινίστε τα μέσα σε ένα μπολ.Προσθέστε τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού.Ανακατέψτε τα υλικά. Κάνοντας μια λακούβα στο κέντρο, προσθέστε το λάδι, τον κρόκο και το ολόκληρο αυγό.
Με πηρούνι ανακατέψτε καλά απορροφώντας το αλεύρι και προσθέτοντας το γάλα ή το νερό. Zυμώστε λίγο βάζοντας και τα χέρια σας μέχρι να έχετε μια ωραία απαλή, μαλακή και ομοιογενή ζύμη. Εάν είναι πολύ σκληρή, προσθέστε λίγο περισσότερο γάλα.
Τυλίξτε τη με πλαστική μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει. Μόλις σφίξει, αφαιρέστε την από το ψυγείο, απλώστε την αναμεσα σε δύο φύλλα λαδόχαρτο, και πατώντας πάνω από το χαρτί με τις παλάμες και με έναν πλάστη σχηματίζετε ένα ορθογώνιο πάχους λιγότερο από 1 εκατοστό.
Απλώστε μαρμελάδα στο ορθογώνιο αφήνοντας τις άκρες ελεύθερες.Σκορπίστε τα καρύδια πάνω στη μαρμελάδα. Με τη βοήθεια του χαρτιού- ανασηκώνοντας τη μιά άκρη του- σχηματίστε ρολό, πιέστε να κλείσουν τα ενώματα και χώστε προς τα μέσα τα άκρα του για να εγκλωβιστεί η μαρμελάδα. Αφήστε να σφίξει στο ψυγείο για 30 λεπτά!
Μεταφέρετε το ρολό σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο.Ψήνετε στους 185° βαθμούς αντιστάσεις για περίπου 30 λεπτά, ελέγχοντας με μια βελόνα ότι ψήθηκε.
Αφήστε να κρυώσει το ρολό και ρίξτε πάνω του άχνη.Κόψτε σε φέτες 2 εκατοστών και βάλτε σε τάπερ για να διατηρηθούν μαλακές.Προσοχή! Δεν θέλει υπερβολική μαρμελάδα για να μη βγει πολύ γλυκό! Γίνεται τέλειο και με νουτέλα και με φράουλα, πορτοκάλι ή όποια μαρμελάδα έχετε στο ντουλάπι σας!!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Λιζα Σαραντιδου -Χρυσές Συνταγές”