Συνταγές
Η πιο ωραία μηλόπιτα με διαφορά!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Anatoli Hionidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζεις τα μήλα ροδέλες στο ταψί Ν32 .
Σε ένα κατσαρολακι λιώνεις 1 πακέτο βούτυρο με 1 1/2 φλιτζάνι ζαχαρη και λίγο λικέρ.
Όταν λιωσουν τα ρίχνεις πάνω στις ροδέλες και από πάνω σπασμένα καρύδια όσα θες. Μετά χτυπάς στο μίξερ 4 αυγά με 4 φλιτζάνακια του καφέ ζάχαρη και 5 φλιτζάνακια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του αλλά βάζεις και ένα κουταλάκι μπεκιν.
Το βάζεις από πάνω να καλύψει το ταψί και το ψήνει μέχρι να πάρει χρώμα.
Στους 180 σε αέρα μέχρι να πάρει χρώμα όπως το κεικ
Όταν το βγάλεις το αφήνεις λίγο 5 λεπτά και το γυρίζεις σε πιατέλα να έρθουν τα μήλα επάνω.
Δοκιμάστε άλλη μια παραλλαγή:
Λιώνουμε το βούτυρο και βάζω την ζάχαρη.. Το βράζουμε για λίγη ώρα να καραμελωσει το ρίχνουμε στο ταψί πρώτο και μετά στρωνουμε τα μήλα με κανέλα και λίγο μοσχοκάρυδο.. Προσθέτουμε επίσης σταφίδες..
Η Συνταγή είναι από Anatoli Hionidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για υπέροχη μηλόπιτα αναποδογυριστή πολύ λαχταριστή και σίγουρα πεντανοστιμη
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Φανή Ανέστογλου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΆ
Τέσσερα κόκκινα γλυκά μήλα
Ένα ποτήρι ζάχαρη.
Τρία αυγά
Μισό ποτήρι σπορέλαιο
Ένα μίση ποτήρι αλεύρι
Ένα μπέικιν
Λίγο κανέλα
Βούτυρο για το ταψί.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνουμε το ταψί, κόβουμε τα μήλα και τα στρώνουμε στο ταψί, ρίχνουμε το μισό ποτήρι ζάχαρη, την κανέλα και το σπορέλαιο.
Χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το άλλο μισό ποτήρι ζάχαρη και ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα μήλα.
Ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά, σε ταψί Νο 24.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Φανή Ανέστογλου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”