Συνταγές
Η Γαλατόπιτα της γιαγιάς, με πορτοκάλι και κανέλα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Γαλατόπιτα. Ένα γλυκό με κύριο συστατικό το γάλα και μια πλούσια κρέμα με σιμιγδάλι και βούτυρο! Και όλα αυτά ανάμεσα από τραγανά φύλλα κρούστας! Η γεύση είναι μοναδική!
Υλικά
Κρέμα
500 γρ ζάχαρη
2 λίτρα γάλα
5 αυγά
300 γρ ψιλό σιμιγδάλι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
50 γρ βούτυρο
3 βανίλιες
50 γρ βούτυρο
6 φύλλα κρούστας
Καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση
Ξεκινάμε την συνταγή βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθούν η ζάχαρη μαζί με το γάλα και τα αυγά. Όταν πάρουν θερμοκρασία ρίχνουμε και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια ωραία κρέμα. Όταν πήξει, την κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού, το βούτυρο και τις βανίλιες, όπως φαίνεται και στο βίντεο.
Στην συνέχεια, βουτυρώνουμε μία φόρμα 26 εκατοστών και τοποθετούμε αρχικά 2 φύλλα μαζί. Τα βουτυρώνουμε και τοποθετούμε ακόμα 2 φύλλα στην συνέχεια.Στην συνέχεια προσθέτουμε την ζεστή κρέμα.
Έπειτα, κόβουμε τα φύλλα που περισσεύουν και τα γυρνάμε προς το εσωτερικό της φόρμας.
Βουτυρώνουμε καλά και πασπαλίζουμε καστανή ζάχαρη.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου (αντιστάσεις) στην χαμηλή σκάλα του φούρνου.
Σερβίρουμε με κανέλα.
Δες την συνταγή στο βίντεο που ακολουθεί:
Κάντε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι, πατώντας εδώ!
Δες κι άλλες συνταγές για γαλατόπιτα!