Συνταγές
Εύκολο κέικ λεμονιού με παπαρουνόσπορο και κρέμα λεμονιού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Η αλήθεια είναι ότι όποιος το δει, θα θαυμάσει το πόσο επαγγελματική φαίνεται η εκτέλεση, σε αυτό το πενταονόστιμο κέικ λεμονιού.
Υλικά για την ζύμη του κέικ:
3 αυγά
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη κρυσταλλική στεβιας, η κανονική, η καρύδας
1 ποτήρι γάλα light
1 ποτήρι λάδι (ηλιέλαιο) η λάδι καρύδας
1 κ.σ γιαούρτι, κάνει και στραγγιστό
Χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι
1 κ.γ μπέικιν
1/2 κ.γ σόδα μαγειρική
3 γλ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με την σειρά που δίνουμε τα υλικά κάνετε το μείγμα του κέικ. Χτυπάτε πρώτα καλά τη ζάχαρη με τα αυγά να φουσκώσουν και προσθέτετε λίγα λίγα τα υπόλοιπα υλικά.
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 175′ ψήνετε το κέικ μέχρι να ροδίσει.
Πρώτα βουτυρωνετε και αλευρωνετε τη φόρμα.
Αφήνουμε να κρυώσει όσο κόβουμε με προσοχή το καπάκι για να το γεμίσουμε με την κρέμα.
Υλικά για την Κρέμα:
1 1/2 ποτήρι νερό
1 1/2 ποτήρι γάλα light
1 ποτήρι ζάχαρη
3 κ.σ αλεύρι
2 κ.σ κορν φλαουρ
3 κρόκους αυγών
Ξύσμα από 2 λεμόνια
Χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.σ βούτυρο
Λίγο κουρκουμα για χρώμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με όλα τα υλικά της κρέμας κάνετε μια κρέμα και την βάζετε σε Σάκκουλα που βγάζουμε σχέδια για σαντιγί.
Βγάζετε μεγάλες ροζέτες πάνω στο κέικ που αφαιρέσατε το καπάκι. Τοποθετείτε το καπάκι και βγάζετε τώρα ροζέτες πάνω στο καπάκι του κέικ. Πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και στολίζετε με κομμάτια από λεμόνι.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”