Συνταγές
Εύκολο και γρήγορο σπανακόρυζο φούρνου στην γάστρα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά Συνταγής
700 γραμ. σπανάκι πλυμένο και κομμένο 1 κούπα ρύζι αρμπόριο η Καρολίνα 4 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα1 μπουκετάκι από μαϊντανό –άνηθο- μάραθο- κομμένα
Μερικά φύλλα δυόσμου κομμένα 400 γραμ. χυμό ντομάτας – 3 ντομάτες στο μπλέντερ
1 κουτ. γλ. κοφτή πάπρικα γλυκιά 1 κουτ. γλ. κοφτή κουρκουμά
75 ml ελαιόλαδο1 κουτ. γλ. ανθό αλατιού Πιπέρι
500 γραμ. νερό – 2 κούπες
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου στις αντιστάσεις.
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια, με το μισό ελαιόλαδο, μέσα στη γάστρα, στο μάτι της κουζίνας.
Αλατίζουμε και προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε μέχρι να βραχεί με το ελαιόλαδο, και να γυαλίσει.
Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί, ρίχνουμε τον χυμό από τις ντομάτες, συνεχίζουμε με τον άνηθο τον μαϊντανό τον μάραθο – εκτός από τον δυόσμο που θα βάλουμε στο τέλος-τα μπαχαρικά, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, και το νερό.
Ανακατεύουμε, αφήνουμε να πάρουν μια βράσει, βάζουμε το καπάκι στην γάστρα, φοράμε γάντια, και την μεταφέρουμε στον φούρνο.
Μαγειρεύουμε για τριάντα λεπτά.
Το βγάζουμε από τον φούρνο, ξεσκεπάζουμε την γάστρα, ραντίζουμε την επιφάνεια με τα φύλλα δυόσμου, και ανακατεύουμε.
Το αφήνουμε ξέσκεπο, και εκτός φούρνου, για να μείνει χυλωμένο.
Μόλις κρυώσει κάπως σερβίρουμε.
Σημειώσεις:
Γίνεται και στο ταψί αφού βάλουμε από πάνω διπλό φύλλο λαδόκολλας, αλουμινόχαρτου.
Βλέπε: σούπερ μάρκετ
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!