Συνταγές
Εύκολη μαρμελάδα φράουλας με στέβια και μέλι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά:
1 κιλό φράουλες
500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική στεβιας η κανονική
2 κ.σ καλό μέλι ανθεων
χυμό ενός μικρού λεμονιού
2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες και τις καθαρίζουμε από τα κοτσάνια τους.
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια μέσα σε ένα μπολ μεγάλο. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε για μερικές ώρες στο ψυγείο μέχρι να κατεβάσουν τα υγρά τους.
Τοποθετούμε σε κατσαρόλα μεγάλη σε δυνατή φωτιά, μόλις πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε την ένταση στο μεσαίο. Βράζουμε και ξαφριζουμε και ρίχνουμε τις βανίλιες.
Ανακατεύουμε κάθε τόσο την μαρμελάδα, είμαστε εκεί δεν φεύγουνε από την εστία.
Όταν μαλακώσουν οι φράουλες, πολτοποιουμε με το ραβδομιξερ μέσα στην κατσαρόλα.
Επαναφέρουμε στη φωτιά πάντα σε μέτρια προς χαμηλή ένταση. Ψήνουμε μέχρι να πέσει η στάθμη της αρκετά.
Όταν αρχίσει να κάνει λίγες φουσκάλες προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει για λίγο ακόμα.
Τώρα η στάθμη θα έχει πέσει στο μισό της κατσαρόλας και κάνουμε την δοκιμή του πιάτου.
Βάζουνε ένα πιατάκι στην κατάψυξη για 2-3 λεπτά. Βγάζουμε και ρίχνουμε μια κουταλιά μαρμελάδα, χωρίζουμε με το δάχτυλό μας στη μέση, αν δεν ενωθεί το χώρισμα είναι έτοιμη.
Βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια η σε καλά πλυμενα γυάλινα μπολ.
Καταπληκτική φίλες και φίλοι μου και όχι πολύ γλυκειά. Επειδή έχει λίγη ζάχαρη την διατηρούσε όσο καιρό θέλουμε μέσα στο ψυγείο.
Μυστικά:
Σας δίνω τις αναλογίες για ένα κιλό φράουλες, (προσωπικά έκανα περισσότερα
κιλά) ανάλογα θα αυξήσετε την ζάχαρη, αλλά μέλι θα βάλετε μόνο 2 κ.σ όση ποσότητα και να κάνετε, και χυμό λεμονιού μόνο από 1 λεμόνι όση ποσότητα και να κάνετε.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”