Συνταγές
Εξαιρετικός χαλβάς σιμιγδαλένιος με φανταστική γεύση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Ένα υπέροχο κλασικό γλυκάκι, αγαπημένος σπυρωτός χαλβάς με ωραία υλικά, φανταστική γεύση και τέλεια παρουσίαση.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Sunday Lous-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1/2 φλ. λάδι ελαφρύ
1/2 φλ. βούτυρο αγελαδ.
2 φλ. σιμιγδαλι χοντρό
2, 5 φλ. καστανή ζαχαρη
3 γεμάτες κουτ. σούπας μελί
5 φλ. νερο
2 ξυλάκια κανελας
Φλούδα λεμονιού
2 κουτ. Σούπας κανελα
1/2 φλ. Σταφίδες
1/2 φλ. κουκουνάρι
Καβουρδισμενα (ασπρισμένα) αμύγδαλα, προαιρετικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε πρώτα τη ζάχαρη με το νερό, τα ξυλάκια και τη φλουδα να βράσουν. Απ το σημείο βρασμού, αφήνουμε 5′, αποσύρουμε, βγάζουμε τα μυρωδικά και προσθέτουμε το μέλι. Ανακατεύουμε και διατηρούμε ζεστό στην άκρη.
Καίμε το λάδι σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο, προσθετουμε και το βουτυρο και ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε συνεχώς, να καβουρδιστει καλά, αργά, για κανένα 15λεπτο. Προσοχή στη φωτιά για να μην μας καεί. Χαμηλή προς μέτρια. Τώρα ρίχνουμε τα αμύγδαλα, το κουκουναρι, τα γυρίζουμε λίγο μεσα στην κατσαρολα και μετα τις σταφίδες και την κανέλα.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα και πολύ προσεκτικά γιατί πιτσιλαει, ρίχνουμε το σιρόπι κουταλιά κουταλιά, ανακατεύοντας. Ξαναβάζουμε στη φωτιά, χαμηλή αυτή τη φορά και ανακατεύουμε μέχρι να το πιει όλο το υγρό και να αρχίσει να ξεκολλάει απ τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Περιμένουμε λίγο αδειάζουμε σε φόρμα, σκεπάζουμε με μια πετσέτα για τουλάχιστον μισή ώρα η και παραπάνουμε . Ξεφορμαρουμε σε πιατέλα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Sunday Lous-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”