Συνταγές
Εκπληκτικό μοσχαράκι λεμονάτο με πουρέ – πανεύκολο να το φτιάξει κανείς ακόμα και αρχάριος
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη εκτέλεση συνταγής μαγειρικής από “Instasuntages”
Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό μοσχάρι σε μερίδες ή ολόκληρο νουά ή σπαλομύτα
2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
1 ½ λεμόνι, τον χυμό
2 σκελίδες σκόρδο
2 δάφνες
½ κ.γ. μπούκοβο
αλάτι, πιπέρι
3 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη (2 κ.σ. φυλλαράκια)
600ml ζωμό κότας
100ml ελαιόλαδο
Πουρές @maggigreece maggi έτοιμος σε φακελάκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σε δυνατή ένταση σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος απ’ όλες τις πλευρές ώστε να πάρουν χρώμα και νοστιμιά.
Τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα σε ένα πιάτο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια στη κατσαρόλα που έχει χαμηλώσει η ένταση για να σοταριστούν επί 5-7 λεπτά και ν’ αρχίσουν να καραμελώνουν. Προσθέτετε τη δάφνη και το μπούκοβο και ανακατεύετε κάθε τόσο.
Όταν τα κρεμμύδια έχουν νοστιμίσει απ’ το σοτάρισμα, προσθέτετε πίσω το κρέας με τα ζουμιά που έχει βγάλει κι ρίχνετε τον ζωμό, το λεμόνι και το σκόρδο. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και περιμένετε να βράσει ο ζωμός.
Όταν το φαγητό έχει πάρει βράση, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να μαγειρεύεται επί τουλάχιστον 1:30 ώρα (έως και 2:00 ή παραπάνω ανάλογα με το κρέας) μέχρι να μαλακώσει πολύ το κρέας, τόσο ώστε να μπορεί να σπάσει αν το πιέσετε με τη κουτάλα.
Τότε προσθέτουμε την φρέσκια ρίγανη και την αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά με ανοιχτή κατσαρόλα και να βγάλει όλα τα αρώματά της. Κλείνουμε τη φωτιά. Αφαιρούμε τα κομμάτια του κρέατος μέσα απ’ τη κατσαρόλα σε ένα πιάτο.
Πήζουμε την σάλτσα (εάν χρειάζεται) ρίχνοντας σε λίγο νερό 1 κ.γ corn flaour, το αδειάζουμε στην σάλτσα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Εάν χρειαστεί επαναλαμβάνουμε.
*αν δεν σας αρέσει να φαίνονται τα κρεμμύδια και το σκόρδο στην σάλτσα μπορείτε να τα λιώσετε με το ραβδομπλέντερ.
Στα γιορτινά τραπέζια το λιώνουμε , για πιο ωραία εμφάνιση
Νόστιμη εκτέλεση συνταγής μαγειρικής από “Instasuntages”