Εκπληκτικές συνταγές με φράουλες που θα ξετρελάνουν τον ουρανίσκο σας!
Connect with us

Γλυκα

Εκπληκτικές συνταγές με φράουλες που θα ξετρελάνουν τον ουρανίσκο σας!

Published

on

φραουλες5

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

με φραουλες5

1.) Τσιζκέικ φράουλας Γλυκό

%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%82 %CE%BC%CE%B5 %CF%86%CF%81%CE%B1%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%82          Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr

2.) Τούρτα σοκολατίνα ψυγείου με φρέσκες φράουλες

%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%82 %CE%BC%CE%B5 %CF%86%CF%81%CE%B1%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%821      Συνταγή από: argiro.gr

Υλικά Συνταγής:

  • 250 γραμμ. μπισκότα γεμιστά σοκολάτας
  • 100 γραμμ. βούτυρο λιωμένο κρύο
  • 2 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
  • 250 γραμμ φράουλες φρέσκες κομμένες στα τέσσερα (πλυμένες και σκουπισμένες)

Για την κρέμα σοκολάτας

  • 500 γραμμ. κρέμα γάλακτος
  • 400 γραμμ. σοκολάτα με περισσότερη από 60% περιεκτικότητα σε κακάο θρυμματισμένη
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. λικέρ φράουλα ή κονιάκ
  • Λίγες φρέσκες φράουλες για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Για την τούρτα σοκολατίνα με φράουλες, θρυμματίζουμε τα γεμιστά μπισκότα στο μπλέντερ και τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το λιωμένο αλλά κρύο βούτυρο. Με κουτάλι ανακατεύουμε καλά να νοτίσει το μείγμα. Το απλώνουμε σε φόρμα– δαχτυλίδι 26 εκ. Πατάμε την επιφάνεια να ισιώσει. Απλώνουμε τη μαρμελάδα και την αλείφουμε. Απλώνουμε τις φράουλες σε μια στρώση και τις πατάμε με το χέρι να κολλήσουν. Παγώνουμε τη βάση της τούρτας για 30΄.

Για την κρέμα σοκολάτας

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος να έρθει σε σημείο βρασμού. Βάζουμε τη σοκολάτα σε μπολ. Περιχύνουμε με την κρέμα. Σκεπάζουμε για 1΄. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το λικέρ και το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα να γυαλίσει το μείγμα.

Προσοχή, γιατί αν δεν ζεστάνουμε καλά την κρέμα, η σοκολάτα δεν θα λιώσει και το μείγμα δεν θα πήξει.

Αφήνουμε 10΄-15΄ να κρυώσει το μείγμα. Το αδειάζουμε σιγά σιγά πάνω στη βάση με τις φράουλες. Βάζουμε στο ψυγείο. Σε 2-3 ώρες, ανάλογα με την ψύξη του ψυγείου που έχουμε, θα είναι έτοιμη.

Λίγο πριν σερβίρουμε, αφήνουμε την τούρτα για 10΄-15΄ σε θερμοκρασία δωματίου. Βουτάμε ένα μαχαίρι σε ζεστό νερό και ξεκολλάμε την τούρτα από τα τοιχώματα. Κόβουμε σε κομμάτια κατά τον ίδιο τρόπο (μαχαίρι σε ζεστό νερό). Γαρνίρουμε κάθε κομμάτι με λίγες φράουλες.

Αν θέλουμε αντί για γεμιστά μπισκότα φτιάχνουμε τη βάση από σαβαγιάρ βουτυγμένα σε λικέρ ή παντεσπάνι βρεγμένο με λικέρ.

3.) Κορμός σοκολάτας με φράουλες

%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%82 %CE%BC%CE%B5 %CF%86%CF%81%CE%B1%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%822                  Συνταγή από: sintayes.gr

Υλικά συνταγής:

Για το παντεσπάνι:

  • 1½ φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 5 αυγά [χωριστά τα ασπράδια και οι κρόκοι]
  • 6-7 κ.σ. μαργαρίνη λιωμένη
  • 4 κ.σ. κακάο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • λίγη μαργαρίνη για επάλειψη του ταψιού

Για τη γέμιση:

  • 500 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 36% λιπαρά
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 6-7 φρέσκες φράουλες ψιλοκομμένες

Για το γαρνίρισμα:

  • ζάχαρη άχνη
  • ξύσμα σοκολάτας
  • 4 ολόκληρες φράουλες

Εκτέλεση συνταγής

Για το παντεσπάνι: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Στρώνετε μια λαδόκολλα σε μεγάλο λαδομένο μακρόστενο ταψί, αλείφετε με μαργαρίνη και τη λαδόκολλα και το αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα μπολ χτυπάτε καλά τους κρόκους αυγών. Χτυπάτε με το μίξερ τα ασπράδια μέχρι να γίνουν πηχτή μαρέγκα.

Προσθέτετε σταδιακά τη ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να δέσει καλά η μαρέγκα. Αφήνετε το μίξερ και ρίχνετε στη μαρέγκα σταδιακά τους κρόκους ανακατεύοντας απαλά, με κυκλικές κινήσεις, από κάτω προς τα επάνω με μια μαρίζ, μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.

Σε μεγάλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο.Προσθέτετε σταδιακά στη μαρέγκα το κοσκινισμένο μείγμα αλευριού συνεχίζοντας το απαλό ανακάτεμα να ομογενοποιηθούν. Ρίχνετε τη λιωμένη μαργαρίνη και το ποτό και συνεχίζετε το απαλό ανακάτεμα μέχρι να έχετε ένα λείο ομοιογενές και αφράτο μείγμα.

Αδειάζετε το μείγμα, στο ταψί πάνω στη λαδόκολλα, φροντίζοντας να το απλώσετε ομοιόμορφα τόσο ώστε το πάχος του μίγματος να είναι περίπου 1 εκατοστό. Βάζετε το παντεσπάνι στο φούρνο και το ψήνετε για περίπου 15-20 λεπτά.

Για τη γέμιση: Κόβετε τις φράουλες σε κομματάκια και τις αφήνετε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν. Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να έχετε μια σφιχτή σαντιγί. Αφήνετε το μίξερ προσθέτετε στη σαντιγί τις ψιλοκομμένες φράουλες και τις ανακατεύετε με μαρίζ να ενσωματωθούν.

Βγάζετε το παντεσπάνι από τον φούρνο, το αναποδογυρίζετε πάνω σε υγρή πετσέτα, το τυλίγετε σε ρολό και το αφήνετε να κρυώσει σκεπασμένο με την υγρή πετσέτα. Αφαιρείτε την πετσέτα από το ρολό, το απλώνετε και το αλείφετε με την κρέμα.

Για το γαρνίρισμα: Το τυλίγετε πάλι σε ρολό, το τυλίγετε σφιχτά περιμετρικά με μεμβράνη ή λαδόκολλα και το αφήνετε στο ψυγείο να σφίξει. Λίγο πριν σερβίρετε στολίζετε τον κορμό πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και ξύσμα σοκολάτας και τελειώνετε με τις φρέσκες φράουλες.

4.) Αφράτα μπισκότα με φράουλα

%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%82 %CE%BC%CE%B5 %CF%86%CF%81%CE%B1%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%823         Συνταγή από: syntagesmekefi.gr

Υλικά για περίπου 30 μπισκότα:

  • 2 φλ. (340 γρ.) φράουλες καθαρισμένες, κομμένες σε κύβους
  • 2 κ.γλ. χυμός λεμονιού
  • 1/2 φλ. + 2 κσ. ζάχαρη
  • 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού
  • 2 κ.γλ. baking powder
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 90 γρ. βούτυρο από το ψυγείο, σε κύβους
  • 2/3 φλ. κρέμα γάλακτος
  • ζάχαρη με χονδρούς κόκκους για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC. Στρώνουμε 2 λαμαρίνες φούρνου με χαρτί ψησίματος.

2. Σε μικρό μπολ ανακατεύουμε τις φράουλες, το χυμό λεμόνι και τις 2 κ.σ. ζάχαρη. Αφήνουμε στην άκρη.

3. Ανακατεύουμε το 1/2 φλ. ζάχαρη με το ξύσμα και την τρίβουμε με τα χέρια μας να αρωματιστεί από το λεμόνι.

4. Στο μείγμα της ζάχαρης ρίχνουμε το αλεύρι, τo baking powder και το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το βούτυρο και με το χέρι μας το σπάμε μέσα στα στερεά υλικά μέχρι να έχουμε χοντρά τρίμματα ζύμης.

5. Ρίχνουμε στο μείγμα την κρέμα γάλακτος και ζυμώνουμε ώστε να έχουμε μια ζύμη που να πλάθεται (ίσα να ενωθούν τα υλικά). Τέλος προσθέτουμε τις φράουλες και ανακατεύουμε.

6. Παίρνουμε μικρές δόσεις από τη ζύμη, περίπου 1 1/2 κ.σ., και τις τοποθετούμε στις λαμαρίνες αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Πασπαλίζουμε με την χονδροκομμένη ζάχαρη και ψήνουμε για 10-15′ ή μέχρι να ροδίσουμε ελαφρά.

7. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν 5′ πριν τα μεταφέρουμε σε σχάρα. Διατηρούνται 2-3 ημέρες σε αεροστεγές κουτί.

5.) Πάβλοβα με φράουλες

%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%82 %CE%BC%CE%B5 %CF%86%CF%81%CE%B1%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%824 Συνταγή από: mamapeinao.gr 

Υλικά:

  • 4 αυγά κρύα (τα ασπράδια)
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.γλ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.γλ. λευκό ξίδι
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 250 γρ. φράουλες
  • μαρμελάδα φράουλα για το γαρνίρισμα’

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150οC, στον αέρα.

Στο σταθερό μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη άχνη αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα και όταν αναμειχθούν τα υλικά ανεβάζουμε στην υψηλή ταχύτητα. Χτυπάμε για 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει η μαρέγκα και να σχηματιστούν απαλές κορυφές στην επιφάνειά της. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και το ξύδι και με τη σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά και κυκλικά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

Ισομοιράζουμε τη μαρέγκα σε δύο λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα. Με σπάτουλα ή κουτάλι στρώνουμε τη μαρέγκα σε κυκλικό σχήμα διαμέτρου περίπου 20 εκ. Ψήνουμε για 45 λεπτά. Αφήνουμε τις μαρέγκες να κρυώσουν μέσα στον κλειστό φούρνο.

Παράλληλα χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Την αποθηκεύουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

Όταν οι μαρέγκες κρυώσουν καλά, απλώνουμε τη μισή ποσότητα σαντιγί στην κορυφή της μιας μαρέγκας. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομένες φράουλες στην επιφάνεια της σαντιγί. Καλύπτουμε με την άλλη μαρέγκα, συνεχίζουμε με σαντιγί και τις φράουλες. Ολοκληρώνουμε το γαρνίρισμα προσθέτοντας μαρμελάδα φράουλα. Σερβίρουμε αμέσως. Η πάβλοβα διατηρείται στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.

6.) Δροσερό γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ και φράουλες

%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%82 %CE%BC%CE%B5 %CF%86%CF%81%CE%B1%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%825       Συνταγή από: sintayes.gr

Υλικά συνταγής:

  • 55 γρ. (1/4 φλ. τσαγιού) ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • 375 ml (1 1/2 φλ. τσαγιού) νερό
  • 250 γρ. φράουλες πλυμένες, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 2 κ.σ. λικέρ Cointreau ή άλλο επιλογής σας (χυμό φράουλας αν το σερβίρετε σε παιδιά)
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 36 % λιπαρά κρύα
  • 45 γρ. (1/4 φλ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ. ξινόκρεμα (sour cream) [*]
  • 250 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
  • λίγες φράουλες, επιπλέον για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια μικρή κατσαρολίτσα τοποθετείτε το νερό και τη ζάχαρη και τα σιγοβράζετε, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ρίχνετε και τις μισές φράουλες σε φέτες τις αφήνετε για 1/2 λ στη φωτιά και μετά αφαιρείτε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.

Μόλις κρυώσει ρίχνετε σε μπλέντερ το μείγμα και πολτοποιείτε τις φράουλες. Για να αφαιρέσετε τους σπόρους της φράουλας “περνάτε” το μείγμα από λεπτό σουρωτήρι και το τοποθετείτε σε μπολ.

Προσθέτετε στο μείγμα και το λικέρ και ανακατεύετε.
Τοποθετείτε σε μπολ τη κρύα κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε με το μίξερ σε πηχτή σαντιγί. Προσθέτετε και τη ξινόκρεμα και χτυπάτε για λίγα δευτερόλεπτα ακόμα απλώς να ενσωματωθεί.

Βουτάτε τα μισά μπισκότα σαβαγιάρ και τα τοποθετείτε στη βάση ενός μεγάλου μπολ σερβιρίσματος ή αν προτιμάτε χωρίστε τα σε ποτήρια. Από πάνω στρώνετε τις μισές από τις υπόλοιπες φράουλες. Πάνω από τις φράουλες στρώνετε το μισό μείγμα κρέμας.
Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά διατηρώντας την ίδια σειρά και τοποθετείτε το γλυκό σας στο ψυγείο για 6 τουλάχιστον ώρες ή ιδανικά και για όλο το βράδυ. Το σερβίρετε γαρνίροντάς το (προαιρετικά) με επιπλέον φράουλες φρέσκες.

[*] Η Ξινόκρεμα πωλείται σε όλα τα μεγάλα Σούπερ Μάρκετ Ξινόκρεμα -Αριάνι- ή ως crème fraîche ή sour cream. Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε εύκολα, μόνοι σας ξινόκρεμα, από τη προηγούμενη ημέρα ως εξής: Από την προηγουμένη τοποθετείτε 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά σε ένα μπολ και προσθέτετε το χυμό από 1 1/2 λεμόνι. Ανακατεύετε καλά και βλέπετε ότι η κρέμα πήζει αμέσως. Σκεπάζετε με μια χαρτοπετσέτα και αφήνετε εκτός ψυγείου, σε θερμοκρασία δωματίου, για 1 βράδυ. Την επομένη είναι έτοιμη να φτιάξετε το γλυκό σας.

7.) Ρολό σοκολάτας με φράουλα

%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%82 %CE%BC%CE%B5 %CF%86%CF%81%CE%B1%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%826     Συνταγή από: clickatlife.gr 

Υλικά:

  •  125 γρ βούτυρο
  •  100 γρ άχνη ζάχαρη
  •  50 γρ κακάο
  • 1/2 πακέτο τριμμένα μπισκότα πτι-μπερ
  • 6 – 7 ολόκληρες κομμένο το κάτω μέρος φράουλες
  • 1/2 φλιτζανάκι μπράντυ
  • 2 κουταλιές σούπας τριμμένα αμύγδαλα
  • Αμύγδαλα φιλέ για πασπάλισμα προαιρετικά

Εκτέλεση:

Τρίβουμε τα μπισκότα και τα αμύγδαλα καλά στο μπλέντερ. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κακάο, ανακατεύουμε να αναμειχθούν καλά τα υλικά μας και κατεβάζουμε από την φωτιά. Ρίχνουμε μέσα το μπράντυ, τα τριμμένα μπισκότα και τα αμύγδαλα, τα ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει το μείγμα μας.

Όταν σφίξει στρώνουμε στον πάγκο μας μεμβράνη, απλώνουμε το μισό μείγμα, βάζουμε μια σειρά με φράουλες (έχουμε κόψει λίγο την κάτω πλευρά τους ώστε να είναι ενωμένες όταν τις στρώσουμε) και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Τυλίγουμε σε ρολό με την μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Αργότερα πασπαλίζουμε με αμύγδαλα φιλέ (προαιρετικά), το κόβουμε και το απολαμβάνουμε.

8.) Φράουλες γεμιστές με cheesecake Μερέντας με 4 υλικά

%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%82 %CE%BC%CE%B5 %CF%86%CF%81%CE%B1%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%827                 Συνταγή από: sintayes.gr

Υλικά συνταγής

  • 450 γρ. φράουλες [περίπου 24 μεγάλες φράουλες]
  • 3/4 φλ. τσαγιού Μερέντα ή Νουτέλα
  • 1/2 φλ. τσαγιού τυρί κρέμα τύπου Philadelhia σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τη Μερέντα ή Νουτέλα, το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός για 1-2 λ μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και αφρατέψει το μείγμα. Τοποθετείτε το μείγμα σε σακούλα ή κορνέ ζαχαροπλαστικής.

Κόβετε τις φράουλες με ένα κοφτερό μαχαίρι στα 4, χωρίς να φτάσετε μέχρι το τέλος και αποκοπούν από τη φράουλα.

Χωρίζετε απαλά με το χέρι σας τις 4 άκρες κάθε φράουλας, σπρώξτε απαλά το κορνέ στη βάση κάθε μιας και γεμίστε τες με το σοκολατένιο μείγμα cheesecake μέχρι τη κορυφή τους. Όταν τελειώσετε με όλες τις φράουλες σερβίρετε. Αν δεν πρόκειται να τις σερβίρετε αμέσως αφήστε τες στο ψυγείο και βγάλτε τες 30 λ πριν σερβίρετε.

9.) Γρανίτα φράουλα σε ξυλάκι

%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%82 %CE%BC%CE%B5 %CF%86%CF%81%CE%B1%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%828          Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr

10.) Σορμπέ φράουλα με 5 υλικά

%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%82 %CE%BC%CE%B5 %CF%86%CF%81%CE%B1%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%829         Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr

11.) Ντάκιρι φράουλα

%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%82 %CE%BC%CE%B5 %CF%86%CF%81%CE%B1%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%8210         Συνταγή από: mamapeinao.gr

Υλικά:

  • 20 ml Schnapps φράουλα
  • 40 ml ρούμι
  • 40 ml χυμός φράουλας
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη

Εκτέλεση:

Χτυπάμε όλα τα υλικά με πάγο σε μπλέντερ και στραγγίζουμε σε ένα ποτήρι κοκτέιλ.

12.)   Mojito (Μοχιτο) φράουλα

%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%82 %CE%BC%CE%B5 %CF%86%CF%81%CE%B1%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%8211            Συνταγή από: melitzolithos.gr

Υλικά:

  • 4 Φράουλες
  • 4 Φύλλα φρέσκο δυόσμο
  • 2 Κουταλάκια του γλυκού μαύρη ζάχαρη
  • 2 Κουταλιές της σούπας άσπρο ρούμι
  • Χυμό από 1 Λαιμ

Εκτέλεση:

Βάζετε μέσα σε ένα σέϊκερ 4 φράουλες κομμένες στη μέση, 4 φύλλα φρέσκο δυόσμο, 2 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη και το χυμό από το λαιμ. Χτυπάτε να λιώσουν η ζάχαρη και οι φράουλες ελαφρά, για να απελευθερωθεί το άρωμα από τις φράουλες και τον δυόσμο.

Αδειάζετε σ’ ένα ψηλό ποτήρι σωλήνα, προσθέτετε 3 κουταλάκια σούπας άσπρο ρούμι και ανακατεύετε. Βάλτε λίγο θρυμματισμένο πάγο και γεμίζετε το υπόλοιπο ποτήρι με σόδα.

Απολαύστε το Μοχίτο σας και δοκιμάστε και τις φράουλες στο τέλος του ποτού.
Στην υγειά σας!

13.) Δροσερή σαλάτα με φράουλες

%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%82 %CE%BC%CE%B5 %CF%86%CF%81%CE%B1%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%8212Υλικά συνταγής:

  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1/2 κρεμμυδιού, σε κύβους
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • μισό μαρούλι
  • 2 baby αγγούρια, κομμένο σε φέτες
  • 2 φλιτζάνια φράουλες, ξεφλουδιστεί

Εκτέλεση:

1. Ανακατέψτε ξίδι από κόκκινο κρασί και το κρεμμύδι μαζί σε ένα μπολ με το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Βάλτε στο τέλος το ελαιόλαδο.

2. Ανακατέψτε το μαρούλι με τα αγγούρια και βάλτε τη σάλτσα από πάνω και ανακατέψτε.

3. Προσθέστε τις φράουλες και ανακατέψτε ελαφρά

14.) Smoothie Φράουλα

%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%82 %CE%BC%CE%B5 %CF%86%CF%81%CE%B1%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%8213Συνταγή από: akispetretzikis.com

Συστατικά

  • 500 γρ. φράουλες
  • 1 ποτήρι νερού χυμό μήλου
  • 6 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. βατόμουρα
  • 1 κ.σ. blueberries

Μέθοδος Εκτέλεσης:

Καθαρίζουμε τις φράουλες από τα κοτσάνια τους.
Βάζουμε όλα τα φρούτα σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
Χτυπάμε σε ένα μπλέντερ!
Προσθέτουμε τριμμένο πάγο και χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα ακόμα.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

439966343 3878471582381193 4166508797902343463 n
Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

tyropitakia
Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

439015369 994290938925875 1560222141892046557 n
Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά...
Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

ΤΣΟΥΡΕΚΙ
Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

437942904 1347047879799052 3994692562751837252 n
Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

436364488 1811083142709180 576883800334632190 n
Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

438658354 955777759288300 8821451384989650961 n
Συνταγές3 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

439143318 7993746803978441 4311198449325402248 n
Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

438060190 7726856320687160 8583494568457690541 n
Συνταγές4 εβδομάδες ago

Το Πάσχα πλησιάζει – συνταγή για τσουρέκια με ίνες και μοσχομυριστά!

442473877 1387813911879262 2966408567194478111 n
Συνταγές18 λεπτά ago

Φανταστικά κουλουράκια με άρωμα και γεύση τσουρεκιού

424679293 1779537255874537 8905515812236152359 n
Συνταγές2 ώρες ago

Νόστιμο και εύκολο μπισκοτογλυκό με βουτυρόκρεμα – Κουταλιά και απόλαυση!

442412173 1048102763389180 7066438303938607124 n
Συνταγές16 ώρες ago

Κάπου κάπου χρειάζεται! Είναι κάποιες μέρες που δεν θες τίποτα να φτιάξεις..

443711689 2619039718269694 8445815258746605916 n
Συνταγές18 ώρες ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

441460445 8366159133399793 6557718544146279970 n
Συνταγές20 ώρες ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

444759530 2800301110133649 1385161158205264967 n
Γλυκα22 ώρες ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

441185881 10230204329748983 95873937447013091 n
Συνταγές1 ημέρα ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

441187783 7406518862807196 74995100142787316 n
Συνταγές1 ημέρα ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!
Συνταγές1 ημέρα ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

441868192 1101424200934549 5855279273547086490 n
Συνταγές2 ημέρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

441176464 1918050701984285 2921230321057979681 n
Συνταγές2 ημέρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

441162914 937806974747768 5340391669258396361 n
Συνταγές2 ημέρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

441241169 1471065417137474 1184245698105113754 n
Συνταγές2 ημέρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

441640909 1418395522118326 5043226362436378001 n
Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!
Συνταγές2 ημέρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

426397018 1614815829297108 1089349958432933602 n
Συνταγές3 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

tsoyrekia pasxalina
Συνταγές3 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

441316840 2188423308166799 8413845886589629011 n
Συνταγές3 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

436243381 1207924840590070 4971570431935461315 n
Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

438173069 8076468739039580 7221236330816334847 n
Συνταγές3 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

438171170 1915390772250278 4123117918882181216 n
Συνταγές3 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

ΓΕΜΙΣΤΑ
Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

442500383 3144209932376603 6402819411314269120 n
Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

441079129 10224495539920887 2002594481824604022 n
Συνταγές4 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

440941155 2615659308607735 2699684288922947067 n
Συνταγές4 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

441452190 3688938274712329 946753728406079131 n
Συνταγές4 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

441513379 1045878690278254 6726694805952253342 n
Συνταγές4 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Ζυμαρικά φούρνου
Συνταγές4 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

422079705 10224478399532388 4175275692342904970 n
Συνταγές5 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

440351481 410588598456851 8280560550850933442 n
Συνταγές5 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση