Συνταγές
Υπέροχο γλυκό με γούστο και μεράκι! Δίχρωμος χαλβάς
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Maria Anestaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε με το σιρόπι:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τρία φλυτζάνια ζάχαρη, εννιά φλυτζάνια νερό , χυμό από μισό λεμόνι και ένα κ.γ. κανέλα.
Τα βράζουμε για τρία λεπτά αφού αρχίσει να βράζει το νερό. Το αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια άλλη κατσαρόλα με ένα φλυτζάνι καλαμποκελαιο σωταρουμε μέχρι να πάρει χρώμα τρία φλυτζάνια χοντρό σιμιγδάλι και τρία κ.σ. αμύγδαλο φιλέ.
Μόλις πάρει το σιμιγδάλι το χρώμα που θέλουμε ,αποσύρουμε την κατσαρόλα , χωρίς να σβήσουμε το μάτι και τοποθετούμε την κατσαρόλα με το σιρόπι, αδειάζουμε το σιμιγδάλι σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς.
Μόλις αρχίσει να παίρνει βραση σβήνουμε το μάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει.
Σε μια φόρμα του κέικ αδειάζουμε το μισό χαλβά και στο άλλο μισό προσθέτουμε 100 γρ. κουβερτουρα.
* στη φόρμα του κέικ τοποθετούμε πρώτα το μισό χαλβά σε λοξή κλίση και ύστερα βάζουμε το υπόλοιπο χαλβά που έχουμε ανακατέψει με την κουβερτουρα.
** Αν ο χαλβάς είναι ακόμη ρευστός δίνουμε κλίση στην φόρμα βάζοντας κάτω από την μια πλευρά της φόρμας μια διπλωμένη πετσέτα
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτουρα και να πάει σε όλο το μίγμα.
Αδειάζουμε και αυτό στην φόρμα του κέικ , το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν κρυώσει το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα .
Αν θέλουμε γαρνίρουμε με κερασάκια μαρασκινο
Η Συνταγή είναι από Maria Anestaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.