Συνταγές
Γρήγορο προφιτερόλ που τρώγεται ακόμη πιο γρήγορα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Spiridoulla Boubouli – “Γλυκες συνταγες”
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΟΥ
125 ΓΡ. ΝΕΡΟ
125 ΓΡ. ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ
1 ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ
1 ΠΡΕΖΑ ΖΑΧΑΡΗ
110 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ
140 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ Γ.Ο.Χ.
5 ΑΥΓΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
500 ΓΡ. ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ
200 ΓΡ. ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
1 ΚΛΩΝΑΡΑΚΙ ΒΑΝΙΛΙΑ Ή 3 ΚΑΨΟΥΛΕΣ ΒΑΝΙΛΙΑ ΣΚΟΝΗ
5 Κ.Σ. ΖΑΧΑΡΗ
2-3 ΚΟΦΤΕΣ Κ.Σ. ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ
2 Κ.Σ. ΛΙΩΜΕΝΟ ΒΟΥΤΥΡΟ
2 Lila Pause ΘΡΥΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ
250 ΓΡ. ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
200 ΓΡ. ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
1 Κ.Σ. ΜΕΛΙ
1 ΚΟΦΤΟ Κ.Γ. ΕΛΑΙΟ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΦΙΛΕ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ (ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥ)
ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ, ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ, ΤΟ ΑΛΑΤΙ, ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ. ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΒΡΑΣΗ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕ ΞΥΛΙΝΗ ΚΟΥΤΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΣ.
ΤΟΤΕ ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΚΕΥΟΣ, ΤΟ ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΠΕΤΣΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΑΘΕΙ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΚΡΥΩΣΕΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ “ΦΤΕΡΟ” ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΠΡΟΣΘΕΤΟΝΤΑΣ ΕΝΑ-ΕΝΑ Τ’ΑΥΓΑ. ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ.
Η ΖΥΜΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΗ. ΣΕ ΜΙΑ ΛΑΜΑΡΙΝΑ Ή ΤΑΨΙ ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΣΟΥ ΚΟΒΟΝΤΑΣ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΖΥΜΗΣ ΜΕ ΚΟΡΝΕ. ΤΟ ΚΑΘΕ “ΨΩΜΑΚΙ” ΣΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΜΕΤΡΟ 2-2.5 ΕΚΑΤΟΣΤΑ. ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 200 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 30-40 ΛΕΠΤΑ.
ΜΟΛΙΣ ΨΗΘΟΥΝ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΚΑΙ Τ’ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΟΥΝ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ (ΚΡΕΜΑ)
ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΜΙΣΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΛΑ, ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΔΙΑΡΚΩΣ ΜΕ ΞΥΛΙΝΗ ΚΟΥΤΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ Η ΖΑΧΑΡΗ. ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΒΡΑΣΗ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΓΑΛΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΟ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΗΞΕΙ Η ΚΡΕΜΑ.
ΤΟΤΕ ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΝΙΛΙΕΣ Ή ΤΟ ΚΛΩΝΑΡΑΚΙ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΚΟΜΜΕΝΟ ΚΑΘΕΤΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΣΠΟΡΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΥΤΟΥ ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΜΕΜΒΡΑΝΗ Ή ΚΑΘΑΡΗ ΠΕΤΣΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΑΣΕΙ ΚΡΟΥΣΤΑ.
ΜΟΛΙΣ ΚΡΥΩΣΕΙ Η ΚΡΕΜΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗ Lila Pause ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΑ ΣΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΟΡΝΕ Ή ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΝΟΣ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ (ΓΚΑΝΑΖ)
ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ. ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΒΡΑΣΗ ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕ ΜΑΡΙΖ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΣ.
ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΑΙΟ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΓΚΑΝΑΖ. ΜΟΛΙΣ ΚΡΥΩΣΕΙ ΕΛΑΦΡΩΣ ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ.ΤΕΛΟΣ, ΔΙΑΚΟΣΜΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ ΜΕ ΤΟ ΑΜΥΓΔΑΛΟ.
Η Συνταγή είναι της κ. Spiridoulla Boubouli – “Γλυκες συνταγες”