Συνταγές
Γλύκισμα το φαγητό – μελιτζάνες ιμάμ στην κατσαρόλα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
6 μελιτζάνες φλασκες
1 σφηνάκι λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 ντομάτες στον τρίφτη
1 κ.σ πελτέ
1 πρέζα ζάχαρη
Αλάτι πιπέρι
150 γρ φέτα
Εκτέλεση
Πλένουμε τις μελιτζάνες αφαιρώ τα κοτσανακια και κόβουμε φετούλες όχι πολύ λεπτές…περίπου στο πάχος ενός δαχτύλο ( ή λίγο μικροτερο)
Απλώνουμε σε λαδόκολλα τις μελιτζάνες τις αλατιζουμε ελαφρώς να ιδρώσουν (με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζονται ξεπικρισμα) ραντίζουμε με λαδακι και ψήνουμε στο αεροθερμο στους 200 βαθμούς για μισή ώρα μεχρι να ροδισουν.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σαλτσουλα.
Βάζουμε το λαδακι να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγη ζάχαρη να γυαλίσει και να καραμελωσει.
Προσθέτουμε το σκόρδο σε φετούλες και συνεχίζουμε μέχρι να να μαραθεί.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ τον οποίο καβουρδιζουμε μαζί με τα αρωματικά και τελειώνουμε με τον μαϊντανό.
Τα γυρίζουμε όλα μαζί να ανταλλάξουν αρώματα, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα , λίγο νεράκι , αλατοπιπερωνω και αφήνουμε να σιγοβρασει με κλειστό καπάκι μέχρι να βγάλουμε τις μελιτζάνες από το φούρνο.
Όταν είναι έτοιμες οι μελιτζάνες τις στρώνουμε φετουλα φετουλα μέσα στη κατσαρόλα σκεπάζοντας τες με τη σαλτσουλα και αφήνουμε να πάρουν βραση για 5 λεπτά.
Ανακινουμε την κατσαρόλα μου προσέχοντας να μην πιάσει η σαλτσα.
Σβήνουμε τη φωτιά, πασπαλιζω το φαγητό με τη φέτα και ανακινουμε πάλι την κατσαρόλα.
Σκεπάζουμε και αφήνω λίγο μέχρι να λιώσει το τυράκι.
Σερβίρουμε με τηγανητές πατατουλες.
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.