Γλυκα
Ονειρεμένο καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου . Μια δροσιά!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Εύκολο και δροσερό γλυκό ψυγείου!Επίσης δεν προσθέτουμε ζάχαρη οπότε είναι και light!Μπαίνει στο πρόγραμμα για φτιάξιμο!
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL
Υλικά
225 γρ. μπισκότα με γεύση σοκολάτα
100 γρ. λιωμένο βούτυρο αγελαδινό
500 γρ. φυτική ή ζωική κρέμα γάλακτος παγωμένη
400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 10% λιπαρά
2 βανιλίνες
200 γρ. ζεστό σιρόπι κομπόστας
1 φάκελο φρουί ζελέ ανανά
200 γρ. ζεστό νερό
200 γρ. κρύο νερό
1 φάκελο φρουί ζελέ ανανά
φρουτοσαλάτα κομπόστα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή, θρυμματίζοντας τα μπισκότα πτι μπερ στο multi. Kατόπιν τα βάζουμε σε ένα μπωλ.
Προσθέτουμε το λιωμένο αγελαδινό βούτυρο.
Ανακατεύουμε το μίγμα με τα χέρια μας.
Αδειάζουμε το μίγμα αυτό από το μπωλ σε μία φόρμα αποσπώμενη, το απλώνουμε και με ένα κουτάλι το στρώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια της φόρμας χωρίς να το πιέζουμε ιδιαίτερα.
Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο.
Το επόμενο βήμα είναι να φτιάξουμε την κρέμα για το γλυκό.
Για να γίνει αυτό, στραγγίζουμε την κομπόστα σε ένα μπωλ. Ετσι χωρίζουμε τα φρούτα της κομπόστας από το χυμό, τον οποίο βάζουμε σε ένα άλλο μπωλ.
Βάζουμε την φυτική κρέμα γάλακτος σε ένα άλλο μπωλ, και χτυπάμε με το μίξερ για πεςρίπου 15 δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε στο μπωλ το στραγγιστό γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου 20 έως 30 δευτερόλεπτα.
Ανακατεύουμε για λίγο ακόμα με τη μαρίζ.
Στο πρώτο μπωλ με το λιωμένο βούτυρο, που πρέπει ακόμα να είναι ζεστό, προσθέτουμε το ένα φακελλάκι από τη σκόνη ζελέ το ανακατεύουμε για λίγο και προσθέτουμε τις βανιλίνες ανακατεύοντας. Ετσι φτιάχνουμε το σιρόπι, το οποίο αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 5 λεπτά.
Αδειάζουμε σιγά σιγά το σιρόπι στο μπωλ με το γιαούρτι και ανακατεύουμε με τη μαρίζ έως ότου η υφή του μίγματος να είναι ελαφρώς στερεή.
Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο και αδειάζουμε το μπωλ με το μίγμα. Χτυπάμε λίγο τη φόρμα στο τραπέζι για να στρώσει καλά το μίγμα και να μην υπάρχει εγκλωβισμένος αέρας στο γλυκό. Βάζουμε κατόπιν τη φόρμα στο ψυγείο για 3 έως 4 ώρες να πήξει καλά το μίγμα.
Ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων 200 γραμμάρια νερό σε ένα μπωλ και προσθέτουμε το δεύτερο φακελλάκι από την σκόνη ζελέ. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι να διαλυθεί το ζελέ.
Προσθέτουμε στο μπωλ με το ζελέ και 200 γραμμάρια κρυο νερό από το ψυγείο.
Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο και με ένα κουτάλι, απλώνουμε τα φρούτα από την κομπόστα επάνω στο γλυκό.
Στη συνέχεια, αδειάζουμε το μπωλ με το ζελέ επάνω από τα φρούτα στο γλυκό, αφήνοντας το ζελέ να πέφτει επάνω σε ένα κουτάλι που το κρατάμε ανάποδα.
Αφού αδειάσουμε το ζελέ, βάζουμε ξανά τη φόρμα στο ψυγείο για ένα βράδυ ώστε να σφίξουν καλά τα υλικά του γλυκού. Συνήθως αρκούν και περίπου 5 ώρες για να δέσει το γλυκό.
Μετά και από αυτό το χρόνο βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο.
Βρέχουμε μία πετσέτα με ζεστό νερό και βάζουμε επίσης ένα μαχαίρι σε ένα μπωλ με ζεστό νερό.
Τυλίγουμε το πλαινό τμήμα της φόρμας με την πετσέτα την οποία βουτήξαμε σε ζεστό νερό. Αυτό βοηθάει στο να ξεκολλήσει εύκολα το γλυκό από τη φόρμα. Με ένα μαχαίρι χωρίζουμε το γλυκό από τη φόρμα, αφαιρούμε το αποσπώμενο τμήμα της φόρμας με τα χέρια μας προς τα πάνω.
Για να κόψουμε και να σερβίρουμε το γλυκό, παίρνουμε το μαχαίρι που έχουμε στο ζεστό νερό και κόβουμε σε τριγωνικά κομμάτια. Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με κεράσι και να το στολίσουμε με δυόσμο.
Καλή απόλαυση!
Δες αναλυτικά όλα τα βήματα στο παρακάτω βίντεο.
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι για να δεις κιάλλες νόστιμες συνταγές για “γλυκό ψυγείου”.
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL