Συνταγές
Καιρός να φτιάξουμε την πιο γλυκιά τούρτα καραμέλας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
ΥΛΙΚΑ:
6 αυγα ιδιου μεγεθους, 3 κ.σ. ζαχαρη, 1 φλυντζ του ελληνικου καφε σπορελαιο, 1 κ.σ. καραμελωμενο ζαχαρουχο, 6 κ.σ. γεματες αλευρι φαριναπ κοσκινισμενο, 1 φακ.μπεικιν παουντερ κοσκινισμενο, 1 βανιλια, 4 κ.σ. κακαο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν να ασπρισουν να μην χασουν τον ογκο τους. Ριχνουμε το σπορελαιο σε δοσεις. Ριχνουμε το ζαχαρουχο σιγα-σιγα!Τελος σταματαμε το μιξερ ριχνουμε τα υπολοιπα αλευρι-μπεικιν-βανιλια,κακαο και ξαναχτυπαμε 1 λεπτο ισα που να τα απορροφησει.
Στην συνεχεια τα ανακατευουμε απαλα με μαριζ. Βουτυρωνουμε πολυ καλα το πυρεξ η ταψι (26ν) ριχνουμε το μιγμα και το ψηνουμε στους 200 β προθ.αντιστασεις μεσαια σχαρα για 18 λεπτα.
ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 2 ποτηρια νερο με 2 ποτηρια ζαχαρη, 1 ξυλακι κανελας , 1 ροδελα λεμονιου για 3 λεπτα. Το κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα 1 κ.σ. καραμελωμενο ζαχαρουχο. Σιροπιαζουμε και τα δυο καυτα. Αφηνουμε να κρυωσει τελειως.
ΣΑΝΤΙΓΥ:
Χτυπαμε 1 μορφατ μεταλλικο κουτι με 1 μιση φλυντζ. τσαγιου αχνη ,2 κ.σ.γαλα φρεσκο, μιση κ.σ.καραμελωμενο ζαχαρουχο. Βαζουμε την σαντιγυ απαλα πανω στο κρυο γλυκο. Διακοσμηση καραμελωμενο ζαχαρουχο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”