Συνταγές
Πολύ ωραία θρεπτική σουπίτσα – καιρός για γιουβαρλάκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για τα γιουβαρλακια :
1κιλο κιμά αναμικτο, δυο φέτες ψωμί του τοστ μουλιασμενες και στιμμενες (προαιρετικά), ανιθο ψιλοκομμένο, μαϊντανό ψιλοκομμένο, ένα κρεμμύδι τριμμένο, δυο αυγά, αλάτι, πιπέρι, λάδι, ένα σφηνάκι ρύζι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί
Σε κατσαρόλα βάζουμε λάδι, νερό, ένα καρότο τριμμένο, ένα καρότο σε ροδέλες, ένα κολοκύθι τριμμένο, αλάτι, πιπέρι
Μόλις πάρουν βράση, ρίχνουμε τα γιουβαρλακια (σε μικρό μέγεθος). Βράζουμε για δέκα λεπτά και προσθέτουμε δυο σφηνάκια ρύζι Καρολίνα.
Βράζουμε μέχρι να γίνει του ρύζι
Χτυπάμε δυο ασπράδια σε μαρέγκα και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε τους δυο κρόκους, χυμό λεμονιού και ζουμί από την κατσαρόλα.
Αυγοκοβουμε το φαγητό και κατεβάζουμε αμέσως από την φωτιά
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες τη νόστιμη συνταγή για τώρα που χειμωνιάζει σούπα γιουβαρλάκια αυγολέμονο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Λενα Νεραιδενια-Οι σπιτικες συνταγες μας !!!”
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε 3/4 της κατσαρολας νερό με αλατοπιπερο κι 1 κρεμμύδι κομμένο στη μέση να βράσει
Πλένουμε 150γρ περιπου ρύζι κι βάζουμε σε λεκάνη με 1 κ. κιμά αλατοπιπερο και λίγο νερο
Πλάθουμε σε γιουβαρλακια κι ρίχνουμε στο νερό που κοχλαζε
Βράζουμε 35 λεπτά περίπου μέχρι να γίνουν
Χτυπάμε 4 αυγα και χυμό από 5 λεμόνια ( βάζετε όσα εσείς προτιμάτε )
Αποσυρουμε κι αυγοκοβουμε
Αν θέλετε πηχτή τη σούπα διαλύσετε στο αυγολέμονο 2 κ.σ κορν φλάουρ
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Λενα Νεραιδενια-Οι σπιτικες συνταγες μας !!!”