Συνταγές
Γιουβαρλάκια αυγολέμονο – ένα φοβερό φαγητό καλοφτιαγμένο και σίγουρα πολύ νόστιμο !
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από “Παναγιώτης Κυριακούλιας – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
700 γρ κιμάς (μπορουμε για πιο ιδιαιτερη γευση να βαλουμε αγριογούρουνο )
1,5 φλυτζάνι ρύζι
Αλάτι πιπέρι
Ενα αυγό
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
Μιση πιπεριά πράσινη σε μικρά καρέ
Δυόσμο μαϊντανό
Μια κουταλιά πελτέ
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το ζύμωνουμε το βραδυ και το έβαλα στο ψυγείο να ενωθούν τα αρώματα απο τα μυρωδικά
Το πρωι τα κανουμε μπαλάκια και τα έριξα στη κατσαρόλα που ειχε κάψει το νερό με το λαδι
Τα βραζουμε περίπου 45-50 λεπτά
Στο Τελος κανουμε το αυγοκομμα
Με δυο αυγά
Τα ασπράδια μαρέγκα ενα λεμόνι λιγο αλάτι και ενα κουταλάκι κόρφλαουρ
Τα περιέχυνουμε και σερβίριρουμε με μεφρεσκοτριμμένο πιπέρι
Νόστιμη συνταγή από “Παναγιώτης Κυριακούλιας – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Η απόλαυση στην κουζίνα δεν τελειώνει ποτέ..
Δοκίμασε άλλη μια απολαυστική συνταγή για αγαπημένη σουπίτσα γιουβαρλάκια
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Maria Kaloti-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
κιμάς 600 γρ
Λίγο άνηθο λίγο μαϊντανό
1 κρεμμύδι τριμμένο
Μια χούφτα ριζι
Λάδι αλάτι πιπέρι ζυμωνουμε όλα αυτά τα φτιάχνω μικρά μπαλάκια αλευρενω
Εκτέλεση
Πριν από αυτό σε μια κατσαρόλα έχουμε σωταρει με λάδι 2 κ μεγάλες αλευρι λίγο
Ρίχνουμε το νερό και μόλις πάρει βραση με ανοικτό καπάκι ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια ένα κνορ και λίγο ριζι αλάτι τα αφήνουμε να βράζουν μέχρι να κυλωσει μόλις κλεινουμε κτυπαμε 2 αυγά με ένα λεμόνι και ρίχνουμε σιγά σιγά από το ζουμί της κατσαρόλας ανακατεύουμε συνεχώς να μην κοπεί δοκιμάζουμε αλάτι και έτοιμο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Maria Kaloti-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”