Συνταγές
Πολύ ωραίο αγαπημένο και σίγουρα πεντανόστιμο φαγάκι – νοστιμότατα γεμιστά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη γέμιση
Παίρνουμε την ψίχα από τις ντομάτες αν έχουμε κολοκυθάκι η μελιτζάνα Θα πάρουμε και από κει αλλά όχι όλα.
Στο μπλέντερ διαλύουμε 2 μεγάλα κρεμμύδια την γέμιση από τα λαχανικά μία σκελίδα σκόρδο μαϊντανό και δυόσμο, μία κνορ μοσχάρι και τα βάζουμε μέσα σε ένα τάπερ και προσθέτουμε , λίγο θυμάρι αλάτι πιπέρι και πολυ λίγο κανέλα και ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε και τρεις κουταλιές της σούπας σάλτσα σπιτική μέσα με μία κουταλιά του γλυκού πελτέ του εμπορίου. Προσθέτουμε ρυζάκι σύμφωνα με την ποσότητα γλασέ.
Βάζουμε νυχάκι
Αλατίζουμε μέσα τα λαχανικά και γεμίζουμε αυτά.. τοποθετουμε σε ταψί και ρίχνουμε λίγο έξτρα λαδάκι από πάνω .
Μέσα σε ένα νεροπότηρο βάζουμε νερό και ανακατεύουμε μία κουταλιά της σούπας πελτέ του εμπορίου ,ρίχνουμε στο ταψί δεν βάζουμε άλλο νερό γιατί βγάζουν τα λαχανικά από μόνα τους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς αντιστάσεις και αέρα.
Αφήνουμε να ψηθούν καλά να καραμελώσουν να κάνουν μία ωραία κρουστά από πάνω.
Για τα κρεμμύδια που γεμίζουμε καθαρίζουμε το κρεμμύδι και χαράζουμε μέχρι τη μέση βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι και περιμένουμε να χωχλασουν και να μαραθούν με αποτέλεσμα να πάρουμε τα φυλλαράκια για να τα γεμίσουμε τις καρδούλες από τα κρεμμύδια τις κόβουμε και αυτές μέσα στο μπλέντερ και τις βάζουμε στη γέμιση.
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.