Συνταγές
Γεμιστά μπιφτέκια ,αφράτα και λαχταριστά, που λιώνουν στο στόμα – σας προτείνουμε να δοκιμάσετε….
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. αννα καλλεργη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για τα μπιφτέκια:
1 κιλό κιμάς ανάμεικτος χοιρινός-μοσχαρίσιος
2 αυγά (το ένα μόνο ο κρόκος), μαϊντανό, 1 μέτριο κρεμμύδι, πιπέρι,αλάτι, θυμάρι, ρίγανη, 1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο, 1 ντομάτα μέτρια αλεσμένη, 2 κσ. βαλσάμικο ξύδι, τριμμένη γαλέτα ή ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί, όσο χρειαστεί να δεσουν τα υλικά.
Για τη γέμιση:
Ότι τυρί επιθυμείτε, απλά να μην είναι πολύ λεπτό (πχ γραβιέρα )
Ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες .
Τα ανακάτευουμε να ενωθούν και βαζουμε το μίγμα για μισή ώρα στο ψυγείο.
Άνοιγουμε μια αρκετή ποσότητα μίγματος κιμά και στη μέση βαζουμε το τυρί,μια λεπτή φέτα ντομάτας και προσεκτικά κλεινουμε το μπιφτέκι ,για να παραμείνει μέσα η γέμιση.
Φτιαχνουμε και τα υπόλοιπα τα βαζουμε σε σχάρα με αντικολλητικό χαρτί,τα άλειφουμε με ελαιόλαδο και τα ψηνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές γυρίζοντας τα ανάποδα.
Για τις πατάτες:
Καθάριζουμε , πλαινουμε και στέγνωνουμε καλά με χαρτί κουζίνας 5 μεγάλες πατάτες.
Πάνω σε δίσκο κοπής τις κοβουμε ομοιόμορφα σε μακρόστενα κομμάτια, όπως τις τηγανιτές.
Τις βαζουμε σε λεκάνη και πρόσθετουμε αλάτι,πιπέρι, πάπρικα, κουρκουμά, λίγη ρίγανη και 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Τις ανακάτευουμε και τις τοποθέτουμε τη μία δίπλα στην άλλη, πάνω σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί.
Τις ψηνουμε στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς, για 40 περίπου λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν
Η Συνταγή είναι από κ. αννα καλλεργη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.