Γλυκα
Τι δημιουργίες είναι αυτές! Ανακατέψτε το γάλα με κορν φλάουρ – το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Ωραίο γλυκό αγαπημένο – Εύκολο Προφιτερόλ σε 10″
Πολύ έξυπνη και πρωτότυπη ιδέα να αντικαταστησεις τα σού με κρουασανακια – έτσι απλά γάλα με κορν φλάουρ!
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL
Υλικά
-800 γρ. γάλα
-200 γρ. ζάχαρη
-200 γρ. κρέμα γάλακτος light
-90 γρ. κακάο σκόνη
-100 γρ. κορν φλάουρ
-2 βανιλίνες
-6 μίνι κρουασανάκια με γέμιση κρέμα βανίλια
για το στόλισμα
-300 γρ. σαντιγί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε μία κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρι και το κακάο σκόνη. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το μίγμα.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε τις 2 βανιλίνες και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα πυρέξ.
Αφού καλύψουμε το πυρέξ με μεμβράνη, πιέζουμε ελαφρώς με τα χέρια μας την κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Στη συνέχεια, αφαιρούμε τη μεμβράνη και την αδειάζουμε σε ένα μπωλ. Ανακατεύουμε με το σύρμα.
Σε ένα κορνέ βάζουμε την σαντιγύ και την αδειάζουμε σε 6 μικρά ποτηράκια.
Αφού με το μαχαίρι, χωρίσουμε στα 2 τα κρουασανάκια, τα τοποθετούμε επάνω από την σαντιγύ στα ποτηράκια. Σε κάθε ποτηράκι βάζουμε 2 κομμάτια.
Καλύπτουμε με κορνέ στο οποίο έχουμε βάλει την κρέμα.
Στολίζουμε με σαντιγύ.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο.
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου “γάλα με κορν φλάουρ” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ!
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL