Συνταγές
Αφράτα και μυρωδάτα τσουρεκάκια – γίνονται αφρός!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ελενα Μακαρη-Μπαχάρι και κανέλα.”
Υλικά
125γρ νερό
120 γρ ζάχαρη
10γρ μαγιά ξερή
125ml χυμό πορτοκαλί
Μαχλέπι και μαστίχα τρυμμενα
80ml ηλιέλαιο
1 αυγό
500γρ αλεύρι για τσουρέκια
100 γρ βούτυρο φρέσκο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προσθέστε το νερό με τη ζάχαρη, τη μαγια, τον χυμό πορτοκαλιού, την μαστίχα και το μαχλέπι , το ηλιελαιο, το αυγό, το αλεύρι και ζυμώστε.
Καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα και αφήστε το για 2 ώρες.
Ανοιξτε τη ζύμη με τα χέρια σας, αφού τα αλείψετε με λιωμένο βούτυρο . Την ζυμώνουμε και την τραβάμε για να κάνει κορδόνια ,βρέχοντας συνεχώς τα χέρια σας με το λιωμένο βούτυρο.
Καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα και αφήστε το για άλλη μια ώρα.
Βγαλτε την στον πάγκο και αφού την ξεφουσκώσετε την κόβετε σε 2 ίσα μέρη. Το κάθε ένα μας βγάζει ένα τσουρέκι (εγώ τα έκανα 6 πιο μικρά). Τα κόβετε σε 3 μέρη το κάθε ένα και πλέκετε 2 κοτσίδες (εγώ τα έκανα στρογγυλά).
Τα βάζουμε σε οβάλ φορμες ή φτιάχνουμε με αλουμινόχαρτο 2 η 6 τσέρκια .Βαλτε τα σε λαμαρίνα με λαδόκολλα.
Καλύψτε με πετσετα και αφήστε το να ανεβεί.
Τα αλοιφουμε με αυγό, γάλα και λίγη ζάχαρη. Ψήνουμε στους 180 στις αντιστάσεις 35 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ελενα Μακαρη-Μπαχάρι και κανέλα.”