Συνταγές
Αυτό είναι το ακαταμάχητο γλυκό ψυγείου των παιδικών μας χρόνων..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzela Antonopoulou -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά (για ένα πυρέξ)
2 πακέτα σαβουαγιαρ (800 γρ.)
2 κουτάκια φυτική σαντιγί τυπου ( μορφατ)
3/4 κουτι ζαχαρουχο γάλα
1 βανίλια
Εναλλακτικά για την κρέμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε
500 μλ κρέμα γάλακτος
300γρ μασκαρπονε
1/2 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
Οποια κρέμα και να φτιάξετε είναι εξίσου φανταστική
Για το σιρόπι
4 κ.σ γεμάτες κακάο αγλυκο
3/4 ποτήρι του νερού ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
50 ml κονιάκ
150 γρ καρύδια
1 σακουλάκι τριμμένη σοκολάτα κουβερτουρα
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε αρχικά το σιρόπι.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη και το κακάο και ανακατεύουμεγια να διαλυθούν οι σβόλοι. Προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Κατεβάζουμε και προσθέτουμε το κονιάκ.
Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία του έτσι ώστε να μπορουμε να βουτάω τα σαβουαγιαρ. Ωστόσο ψιλοκόβουμε τα καρύδια στο μουλτι ( όχι παρα πολύ ) και τα ανακατεύουμε με τη σοκολάτα.
Χτυπάμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα τη μορφατ αρχικά με τη βανίλια για 7 – 8 λεπτά και προσθέτω το ζαχαρουχο σταδιακά.
Συναρμολόγηση
Βρέχουμε τα σαβουαγιαρ στο σιρόπι κακάο και κάνουμε μια στρώση ,προσθέτουμε τη μισή κρέμα , τα μισά καρυδια- σοκολάτα και κάνουμε άλλη μια στρώση σαβουαγιαρ – κρέμα – σοκολάτα καρύδια.
Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Για την κρέμα με το μασκαρπονε…..αφρατευουμε αρχικά το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και προσθέτουμε σταδιακά την κρέμα γάλακτος.
Χτυπάμε μέχρι να γίνει μια ωραία σφιχτή κρεμουλα!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzela Antonopoulou -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”