Συστατικά
1 κιλό αρνάκι χωρίς κόκκαλα σε κομμάτια.
Αλάτι Πιπέρι Ρίγανη.
2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού.
250γρ. αρακά κατεψυγμένο.
3 καρότα κομμένα σε ροδέλες.
2 κουταλιές βούτυρο.
1/3 κούπας ελαιόλαδο.
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο.
3 μεγάλες πατάτες κομμένες σε κύβους.
12 στρόγγυλες χοντρές φέτες ντομάτας.
200γρ. κεφαλογραβιέρα κομμένη σε κύβους.
Οδηγίες
1 Πασπαλίζουμε τα κομμάτια του αρνιού με πιπέρι και ρίγανη,
2 Περιχύνουμε τα κομμάτια με χυμό λεμονιού και λίγο ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να σταθούν για μία ώρα,
3 Ταυτόχρονα ζεματίζουμε τον αρακά και τα καρότα σε νερό με λίγο αλάτι και τα στραγγίζουμε,
4 Βάζουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τον αρακά και τα καρότα,
5 Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και ρίχνουμε και σοτάρουμε τα κομμάτια του αρνιού,
6 Πρός το τέλος ρίχνουμε μέσα το σκόρδο,
7 Σε φριτέζα μέσα σε καυτό λάδι μισοτηγανίζουμε τις πατάτες,
8 Σε ένα τηγάνι ζεστένουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις φέτες της ντομάτας και απο τις δύο πλευρές,
9 Απλώνουμε 6 τετράγωνα κομμάτια λαδόχαρτο στον πάγκο εργασίας και μοιράζουμε μέσα σε αυτά τα κομμάτια του αρνιού,
10 Μοιράζουμε στα έξι τις πατάτες τα καρότα τον αρακά και το τυρί και βάζουμε στα λαδόχαρτα μαζί με το κρέας,
11 Σκεπάζουμε τοποθετώντας δύο φέτες ντομάτας στο κάθε ένα,
12 Πασπαλίζουμε με με αλάτι και πιπέρι και τυλίγουμε τα λαδόχαρτα σε μικρά δεμάτια,
13 Δένουμε και τα στερεώνουμε με χοντρή βαμβακερή κλωστή και αλοίφουμε με λίγο λάδι για να μην καούν,
14 Τα αραδιάζουμε σε ταψάκι και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο masame.gr !