Συνταγές
Απίθανη τιραμισού με ψητά ροδάκινα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Maria Anestaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά κάνουμε μια κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Σε ένα κατσαρολακι ανακατεύουμε καλά ένα αυγό, 50 γρ ζάχαρη, 2 βανιλιες, 2 κ.σ. κορν φλάουρ και στη συνέχεια ρίχνουμε και ανακατεύουμε 300 γρ. γάλα.
Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
Αφού πήξει την κατεβάζουμε από την φωτιά και την σκεπάζουμε με μεμβράνη.
Χτυπάμε με το μίξερ σε ένα μπολ 300 γρ. τυρί κρέμα μέχρι να αφρατεψει. Το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ 500 γρ. κρέμα γάλακτος με ένα ποτήρι άχνη ζάχαρη και μια βανίλια , μέχρι να πήξει. Βάζουμε στο μπολ με την σαντιγί το χτυπημένο τυρί κρέμα και την κρέμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε καλά.
Για το σιρόπι βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι 3/4 ποτήρι νερό με ένα κ.σ. κακάο και ένα κ.σ. στιγμιαίο καφέ.
Σε ένα ταψακι στρώνουμε μπισκότα σαβαγιάρ τα σιροπιαζουμε με το μισό σιρόπι βάζουμε μια στρώση από το μίγμα σαντιγί και πασπαλιζουμε σε όλη την επιφάνεια ψιλοκομμένα ψητά ροδάκινα και φίλε αμυγδάλου.
Συνεχίζουμε με μια στρώση μπισκότα σαβαγιάρ τα σιροπιαζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι, στρώνουμε το υπόλοιπο μίγμα σαντιγί (αν θέλουμε κρατάμε λίγο για το στόλισμα)και πασπαλιζουμε με κανέλα.
Στολίζουμε με αμύγδαλα και ψητά ροδάκινα.
Για τα ψητά ροδάκινα:
Πλένουμε και κόβουμε στη μέση 4 ροδάκινα , βγάζουμε το κουκούτσι , τα τοποθετούμε σε ένα ταψακι με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω , βάζουμε σε κάθε βαθούλωμα λίγο βούτυρο, μέλι και κανέλα.
Τα ψήνουμε σε φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα 20 λεπτά τα γυρνάμε και από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Η Συνταγή είναι από Maria Anestaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.