Συνταγές
Η νοστιμιά του δεν περιγράφεται…! Αγαπημένο κοτόπουλο με μπάμιες στο πήλινο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 κοτόπουλο χωριάτικο τεμαχισμένο 2,5 κιλά περίπου
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο σε φέτουλες
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 κ.γ γεμάτο πελτέ
1 ποτηράκι χυμό ντομάτας
1/2 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
1 κιλό μπάμιες φρέσκες ή κατεψυγμένες
Αλάτι πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τεμαχιζουμε την κότα και αφαιρουμε το περίσσιο λιπακι.
Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι θωρακιζουμε καλά το κρέας μέχρι να πάρει ωραίο καραμελενιο χρώμα.
Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο ψιλοκομμένο και ανακινουμε το σκεύος να ανταλλάξουν αρώματα και συνεχίζουμε τη συβραση μέχρι να γίνουν διάφανα τα κρεμμύδια.
Προσθέτουμε τον πελτέ και τον καβουρδιζω ελαφρώς.
Σβήνουμε με το κρασί κι αφού εξατμιστεί το αλκοόλ , προσθέτουμε την ντομάτα που έχουμε κόψει σε κύβους και τον μαϊντανό.
Αλατοπιπερωνουμε , ανακινουμε το σκεύος και μόλις πάρει 1-2 χοχλους κατεβάζουμε από την φωτιά.
Γυρίζουμε το κρέας μεσα στην πυλινη γάστρα προσθέτω το χυμό ντομάτας και 2-3 ποτήρια νερό( να μην σκεπάζει το κρέας , περίπου μέχρι τη μέση)
Σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνω στους 190 βαθμούς για δύο ώρες περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Προσθέτουμε και τις μπάμιες και συνεχίζω για 40 λεπτά ακόμα.
Αν βάλετε κατεψυγμένες μπάμιες τις βάζετε απευθείας από την κατάψυξη.
Θα χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο όμως μέχρι να αποκτήσει πάλι θερμοκρασία το φαγάκι σας για να ξεκινήσει να ψήνεται με τις μπάμιες.
Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκες , καθαρίστε περιμετρικά το κοτσάνι από τις μπάμιες , τοποθετήστε τες μεσα σε ταψακι , πασπαλιστε με λίγο χοντρό αλάτι και ξύδι και άφηστε για δύο ώρες στον ήλιο.
Ξεπλένετε τις μπαμιες και βάλτε τες σε ταψακι με αντικολλητικό χαρτί , πασπαλιστε με λαδακι και ψηστε στο αεροθερμο στους 200 ίσα να στεγνώσουν από τα υγρά που βγάζουν.
Είναι έτοιμες για μαγείρεμα.
Σε αυτό το στάδιο όταν παγώσουν μπορείτε να φυλάξετε σε σακουλάκια τροφίμων και να τις βάλετε κατάψυξη
Η Συνταγή είναι από Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.