Γλυκα
Ένα ξεχωριστό Εκμέκ Κανταΐφι !
Η Συνταγή είναι της κ.Tzeni Tsanaktsidou – Αγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!! ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ 500 γραμμάρια κανταΐφι, 250 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό: Ανοίγουμε πάρα πολύ καλά το κανταΐφι σε βουτυρωμένο ταψί και ρίχνουμε πάνω του το βούτυρο λιωμένο. Ανακατεύουμε να μουσκευτεί καλά το κανταΐφι, το στρώνουμε ευθεία και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ.Tzeni Tsanaktsidou – Αγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!
ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ
500 γραμμάρια κανταΐφι,
250 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό:
Ανοίγουμε πάρα πολύ καλά το κανταΐφι σε βουτυρωμένο ταψί και ρίχνουμε πάνω του το βούτυρο λιωμένο. Ανακατεύουμε να μουσκευτεί καλά το κανταΐφι, το στρώνουμε ευθεία και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να κοκκινίσει καλά. Το αφήνουμε να κρυώσει.
ΣΙΡΟΠΙ:
3 ποτήρια νερού νερό,
3 ποτήρια νερού ζάχαρη,
χυμό μισό φρέσκου λεμονιού το βράζουμε 4 λεπτά.
ΚΡΕΜΑ :
1 λίτρο γάλα,
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη,
1 βανίλια,
4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ,
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο,
5 κρόκους αυγών.
Ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη, ρίχνουμε το κορν φλάουρ με το αλεύρι και αφού τα έχουμε διαλύσει με λίγο γάλα από το ζεστό, ανακατεύουμε και όταν πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε βανίλια, ένα ένα τους κρόκους, χτυπώντας γρήγορα με το σύρμα και τέλος το βούτυρο.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Τοποθετούμε το κανταΐφι στο τάπερ ή ταψί, σιροπιάζουμε κρύο κανταΐφι, ζεστό σιρόπι ρίχνουμε την κρέμα κρύα και πάνω σαντιγί (χτυπημένης 1 μόρφατ μεταλλικό κουτί με 2 κούπες άχνη ζάχαρη,2 κουταλιές της σούπας γάλα) και τέλος τριμμένη σοκολάτα!
Η Συνταγή είναι της κ.Tzeni Tsanaktsidou – Αγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!