Γλυκα
Ένας αρωματικός χαλβάς με ινδοκάρυδο και πορτοκάλι που θα σάς μείνει…. ΑΞΕΧΑΣΤΟΣ!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Οι Συνταγές της Κυριακής”.
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
1 κούπα ινδοκαρυδο
1 βανίλια
1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα του
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα την ζάχαρη, το νερό, τη βανίλια, το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα να βράσουν για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε έπειτα και το σιμιγδάλι, το ινδοκαρυδο και ανακατεύουμε καλά, για να απορροφηθεί όλο το σιρόπι, και να αρχίσει να ξεκολλάει από στα τοιχώματα.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, στρώνουμε το χαλβά σε ότι σχήμα φόρμας θέλουμε (και έχουμε) και αφού κρυώσει το ξεφορμαρουμε.
Πασπαλίζουμε με ινδοκαρυδο η ότι άλλο θέλουμε να το στολίσουμε
Η Συνταγή είναι από “Οι Συνταγές της Κυριακής”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις χαλβά σιμιγδαλένιο….
Ελάτε να σας γλυκάνουμε λίγο !
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Gianna Kerasidou -ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ??”
ΥΛΙΚΑ
Για το σιρόπι:
800 γραμμάρια νερό και μισή κούπα και λίγο παραπάνω ζάχαρη
Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό με την ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι να βράσει, το κατεβάζουμε και βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα μισή κούπα ηλιέλαιο και 300 γρ σιμιγδάλι και το καβουρντίζουμε μέχρι να χρυσαφίσει
Ριχνουμε μια χούφτα σουσάμι και μια χούφτα σπόρια μαύρα και 100γρ σοκολάτα κουβερτούρα και πρόσθεσουμε το σιρόπι σιγά σιγά γιατί πιτσιλάει πολύ, το άφησουμε λίγο να σφίξει και ιδού το αποτέλεσμα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Gianna Kerasidou -ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ??”