Συνταγές
Άλλη μια συνταγή για υπέροχη γαλατόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 λίτρα γάλα
2 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
1 κ.γλ. βανίλια σκόνη
1 1/2 φλ. ζάχαρη
4 αυγά
2 κ.σ. βούτυρο
5 φύλλα κρούστας
4 κ.γλ. κανέλα σε σκόνη (για το φύλλο)
4 κ.γλ. ζάχαρη (για το φύλλο)
1/2 φλ. λιωμένο βούτυρο για το φύλλο
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το γάλα, σε σιγανή φωτιά και προσθέτουμε λιγο-λίγο το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς.
Χτυπάμε τη ζάχαρη με 3 από τ΄αυγά και προσθέτουμε την βανίλια.
Αποσύρουμε το σιμιγδάλι από τη φωτιά και προσθέτουμε αργά το μείγμα με τ΄αυγά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει.
Ξαναβάζουμε το μείγμα σε σιγανή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρεμώδες. Μόλις είναι έτοιμο το αποσύρουμε.
Αλείφουμε ένα μεγάλο ταψί με λιπαρή ύλη (βούτυρο ή λάδι) και απλώνουμε 2 φύλλα κρούστας τα οποία αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο.
Απλώνουμε το τρίτο φύλλο και το πασπαλίζουμε με μείγμα κανέλας και ζάχαρης. Κάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα φύλλα που μας απομένουν.
Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στα φύλλα και τακτοποιούμε τις άκρες τους όμορφα-όμορφα προς τα μέσα.
Τέλος, χτυπάμε 1 αυγό και περιχύνουμε πάνω από την κρέμα μας!!
Ψήνουμε στους 180°C για 45 λεπτάκια περίπου (ανάλογα τον φούρνο)
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.