Συνταγές
Άκρως καλοκαίρινοι κολοκυθοκεφτέδες – το τέλειο μεζεδάκι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Σοφία Λεβέντη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε 3 μεγάλα πράσινα κολοκυθάκια στον τρίφτη, βάζουμε αλάτι και τα άφησα μισή ώρα.. Βάζουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια σε μια λεπτή πετσέτα και τα στίβουμε καλά,να φύγουν τα υγρά τους.
Στη συνέχεια πρόσθετουμε ένα κρεμμύδι ξερό, τρείς σκελίδες σκόρδο, μια κόκκινη και μια πράσινη πιπεριά όλα τριμμένα στον τρίφτη.
Ένα αυγό, δυόσμο, μαϊντανό, αλάτι πιπέρι, λίγο κύμινο και δύο κουταλιές της σούπας αλεύρι. Τα ανακατευουμε και άφηνουμε το μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο..
Με ένα κουτάλι της σούπας πήρα λίγο λίγο από το μείγμα,το πέρασα από αλεύρι και τηγανισα τους κολοκυθοκεφτέδες σε ελαιόλαδο γυρνώντας τους μέσα στο τηγάνι για να πάρουν χρώμα και να τηγανιστουν καλά
Η Συνταγή είναι από Σοφία Λεβέντη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη!
Δες παρακάτω άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για αφράτούς, λαχταριστούς και χορταστικούς κολοκυθοκεφτέδες
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
5 λεπτά κολοκυθάκια τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη και στυμμένα καλά
Μία ντομάτα μεσαία κομμένη κυβάκια και στημένη καλά
1 μεγάλο κρεμμύδι η δυο μέτρια τριμμένα στο τρίφτη
100 γρ τυρί κεφαλοτύρι
Ενα μικρό κομμάτι φέτα
1 αυγό
άνηθο μαϊντανό,δυόσμο ,ρίγανη αλάτι και
4 με 5 κουτ σούπας αλεύρι κίτρινο
Μία κουταλιά της σούπας κοφτη μπέικιν πάουντερ
Λίγο ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη τα κολοκυθάκια και τα στύβουμε καλά κόβουμε την ντομάτα με το χέρι μου σε κύβους και τη στίβουμε καλά
τρίβουμε το κρεμμύδι από το χοντρό τρίφτη βάζουμε τα παραπάνω υλικά και ανακατεύουμε όλα μαζί .
τηγανίζουμε σε βαθύ σκεύος και σε καυτό λάδι ρίχνοντας μέσα το μείγμα με δυο κουτάλια της σούπας
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.