Γλυκα
Cheesecake με μαρμελάδα φράουλα!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Cheesecake με μαρμελάδα φράουλα!!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor
Υλικά
-250gr μπισκότα digestive
-120gr βούτυρο λιωμένο
-500ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
-400gr τυρί κρέμα
-100gr ζάχαρη άχνη
-500gr μαρμελάδα φράουλα
-20ml λικέρ πικραμύγδαλο (προαιρετικά)
EKTEΛΕΣΗ
Ξεκινάμε τη συνταγή μας φτιάχνοντας τη βάση του γλυκού. Βάζουμε τα μπισκότα στο multi αφού πρώτα τα σπάσουμε λίγο με τα χέρια μας και τα χτυπάμε για να γίνουν σκόνη. Στη συνέχεια θα ρίξουμε στο μπωλ του multi το λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε ακόμα λίγο.
Παίρνουμε μία φόρμα ψησίματος αποσπώμενη με τσέρκι, αδειάζουμε το περιεχόμενο του multi και με ένα κουτάλι στρώνουμε αυτό το μίγμα καλά στην φόρμα κάνοντάς το όσο πιό ίσιο μπορούμε και το βάζουμε στο ψυγείο στη συντήρηση να κρυώσει καλά.
Το επόμενο βήμα είναι η παρασκευή της κρέμας. Για να γίνει αυτό, σε ένα μπωλ βάζουμε το τυρί κρέμα και με το μίξερ το χτυπάμε καλά έως ότου αφρατέψει.
Σε ένα άλλο μπωλ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε με το μίξερ. Παράλληλα θα ρίχνουμε στο μπωλ σιγά σιγά την ζάχαρι άχνη και χτυπάμε έως ότου να έχουμε έτοιμη την σαντιγύ.
Αδειάζουμε το μπωλ με το τυρί κρέμα στο μπωλ με την σαντιγύ, και χτυπάμε ξανά με το μίξερ έως ότου να γίνει μία ομοιόμορφη κρέμα. Προαιρετικά μπορούμε να ρίξουμε και λίγο λικέρ πικραμύγδαλο,περίπου 20 γρ. εάν το γλυκό δεν πρόκειται κυρίως να καταναλωθεί από μικρά παιδιά.
Ανακατεύουμε στο τέλος αυτή την κρέμα λίγο ακόμα με την μαρίζ.
Βγάζουμε την φόρμα από το ψυγείο και αδειάζουμε την κρέμα επάνω από τα μπισκότα. Με τη μαρίζ την στρώνουμε καλά. Από πάνω θα ρίξουμε την μαρμελάδα φράουλα, την οποία επίσης θα στρώσουμε ομοιόμορφα.
Ξαναβάζουμε την φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες για να παγώσει καλά.
Μετά από τις 4 αυτές ώρες, κόβουμε προσεκτικά το γύρω του cheesecake από την φόρμα και αφαιρούμε το τσέρκι.
Το γλυκό μας είναι έτοιμο προς σερβίρισμα!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor
Δες κι άλλες συνταγές για cheesecake!