Συνταγές
Σπιτικό Καζάν Ντιπί ! (Καταπληκτικό σε Γεύση)
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Ελάτε να φτιάξουμε μαζί ένα πολύ νόστιμο γλυκό στην κουζίνα μας! Σπιτικό Καζάν Ντιπί! Σχετικά εύκολο στην παρασκευή του και πολύ γευστικό! Καλή απόλαυση!
Υλικά
1 λίτρο γάλα
100 γρ ζάχαρη
80 γρ νισεστέ ή ρυζάλευρο
2 βανίλιες
Βούτυρο
3 κουταλιές ζάχαρη
Εκτέλεση
Ξεκινάμε και παίρνοντας μία κατσαρόλα και βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη, το νισεστέ ή ρυζάλευρο και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα μας να πήξει.
Όταν η κρέμα είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και την αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
Στην συνέχεια, αλείφουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι 28 εκατοστών με βούτυρο και απλώνουμε 3 κουταλιές ζάχαρη.
Βάζουμε το τηγάνι στο μάτι της κουζίνας μέχρι να γίνει το μείγμα καραμέλα.
Όταν πάρει χρώμα η καραμέλα, απλώνουμε λίγο λιγότερη από την μισή ζεστή κρέμα και την καίμε μέχρι να πάρει χρώμα (μπορεί να χρειαστεί 10-15 λεπτά ή και παραπάνω).
Στην πορεία ελέγχουμε να έχει το χρώμα που θέλουμε και κατεβάζουμε από την φωτιά.
Τέλος, απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα από πάνω και αφήνουμε να κρυώσει.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες πριν σερβίρουμε.
Το καζάν ντιπί είναι έτοιμο! Καλή απόλαυση!
Δες την συνταγή και σε βίντεο:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!