Συνταγές
Φοβερό μυρωδάτο γλυκάκι! Μους λεμόνι σε μπισκοτένια βάση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Matula Giasirani– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
Για την βάση:
300 γρ. μπισκότα με γεύση λεμόνι – πιπερόριζας, (Ginger)
115 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για την μούς:
1 ζαχαρούχο παγωμένο ( το βάζω στο ψυγείο από πριν)
400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
Χυμό + ξύσμα από ένα λεμόνι
ΕΚΤΈΛΕΣΗ::
Χτυπαμε την κρέμα γάλακτος, σε σφιχτή σαντιγί και την βάζουμε στο ψυγείο.
Πολτοποιουμε τα μπισκότα στο multi, τα ανακατεύουμε με το σε θερμοκρασία δωματίου, λιωμένο βούτυρο, και τα απλώνω σε τσέρκι, προσαρμοσμένο σε πιατέλα, η σε άλλο σκεύος της αρέσκειας μου, τα πατάμε με σπάτουλα πλατιά, μέχρι να γίνουν μια συμπαγή βάση.
Βάζουμε στο ψυγείο.
Στον κάδο του μίξερ χτυπαμε το ζαχαρούχο, μαζί με τον χυμό λεμόνι, και το ξύσμα, που πήρα επάνω σε λίγη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν μια λεία και αφράτη κρέμα.
Βγάζουμε την σαντιγί από το ψυγείο και ενώνουμε τα δυο μείγματα, σε ένα. Το απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στην βάση μπισκότου, (αφού την βγάλουμε από το ψυγείο), και παγώνουμε το γλυκό 8-12 ώρες.
Τέλος, διακοσμουμε την επιφάνεια του γλυκού, με την βοήθεια μιας μαρίζ, σε σχέδια της φαντασίας μασ.
Σημειώσεις :
Τόσο το ζαχαρούχο, όσο και η κρέμα γάλακτος, πρέπει να χρησιμοποιηθούν κρύα.
Η Συνταγή είναι από κ. Matula Giasirani– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.